„Vilnikoje“ užsikrėtę dar keturi žmonės, Antavilių pensionate – dar viena darbuotoja | KaunoDiena.lt

„VILNIKOJE“ UŽSIKRĖTĘ DAR KETURI ŽMONĖS, ANTAVILIŲ PENSIONATE – DAR VIENA DARBUOTOJA

Dar keturiems Nemenčinėje esančios bendrovės „Vilnika“ darbuotojams nustatytas koronavirusas, liga užsikrėtė ir dar viena Antavilių pensionato darbuotoja, pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė.

„Bendrovėje „Vilnika“ židinys – turime atnaujintą informaciją, kadangi balandžio 27-28 dienomis (...) buvo organizuotas pakartotinis darbuotojų, kuriems buvo nustatytas neigiamas tyrimo rezultatas ir kurie nebuvo izoliuoti, ištyrimas. Ir šiuo metu atvejų skaičius „Vilnikoje“ pakilo nuo 89 iki 93, tai reiškia, kad keturiems asmenims nustatytas teigimas rezultatas“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Pasak jos, dar laukiama likusių tyrimų rezultatų ir NVSC teiks nurodymus dėl tolesnės įmonės veiklos.

Taip pat gauta informacija apie tai, kad dar vienas koronaviruso atvejis patvirtintas Antavilių pensionate dirbančiam asmeniui.

„Dėl Antavilių pensionato gauta prieš pat spaudos konferenciją informacija, kad dar vienam slaugos personalo darbuotojui buvo patvirtinta COVID-19 liga“, – sakė G. Megelinskienė.

90 gyventojų tyrimo rezultatų dar laukiama, juos tikimasi turėti artimiausiu metu.

Antradienį Antavilių pensionate koronavirusas nustatytas vienam pacientui. Anksčiau koronavirusas šioje įstaigoje buvo nustatytas dviem darbuotojams. 

Dauguma nejaučia simptomų

Globos namų gyventojų, kuriems nustatytas koronavirusas, būklė dėl šios ligos nėra sunki, daugumai jų simptomai nepasireiškia, sako G. Megelinskienė.

Kaip spaudos konferencijoje trečiadienį sakė NVSC atstovė, ligoninėse atsidūrę Širvintų ir Antavilių globos namų gyventojai ten išgabenti dėl kitų sveikatos problemų. Antavilių globotinis COVID-19 būdingais simptomais nesiskundė.

„Kituose globos namuose taip pat nėra asmenų kuriems pasireikštų būdingi simptomai“, – sakė ji.

NVSC atstovės teigimu, nors globotiniai teigia nejaučiantys ligos simptomų, jie bus detaliai apklausiami apie savo būklę, nes net menkiausi simptomai gali būti svarbūs epidemiologiškai.

Gairės: Vilnika, koronavirusas, siuvimo įmonė, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, Antavilių pensionatas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS