Įspūdinga eisena VU pradėjo naujuosius mokslo ir studijų metus | KaunoDiena.lt

ĮSPŪDINGA EISENA VU PRADĖJO NAUJUOSIUS MOKSLO IR STUDIJŲ METUS

Pirmadienį, rugsėjo 2 d., Vilniaus universitetas (VU) iškilminga ceremonija paskelbė naujų mokslo ir studijų metų pradžią. Šventės „Renovatio studiorum“ renginiai vyksta visą dieną, o pagrindiniu akcentu tapo įspūdinga universiteto bendruomenės eisena Vilniaus senamiesčio gatvėmis.

Šių mokslo metų atidarymo šventėje VU išskirtinį dėmesį skyrė eisenai nuo Seimo rūmų iki VU Didžiojo kiemo. Šiemet VU eisenos tradicijai sukanka 25 metai, be to, universitetas švenčia 440-ąją sukaktį.

Šventinė VU bendruomenės eisena – vienintelė tokio masto studentų, universiteto darbuotojų, alumnų ir miesto gyventojų bei svečių eisena. Ji suvienija visus – nuo pradinukų, kurie dar tik mokosi pirmąsias raides, iki mokslininkų, kurių išradimai keičia mūsų visų gyvenimą.

„Renovatio studiorum“ renginiai vyksta ir VU fakultetuose, kuriuose studentai iš Lietuvos ir svetur susipažįsta su savo fakulteto akademine bendruomene bei būsimais studijų draugais.

Šiuos mokslo metus 41–oje Lietuvos aukštojoje mokykloje pradėjo apie 105 tūkst. studentų.

Šiemet taip pat veiks 60 profesinio mokymo įstaigų. Jose amato mokysis 33,3 tūkst. mokinių.

Vilniaus universiteto darbuotojų, studentų ir alumnų eisena

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas

Pati muša, pati rėkia. "VU TSPMI docentė Nerija Putinaitė: Manau, kad didžiausia universitetų problema yra ta, kad pagrindinės universitetų pajamos yra už studentus, o ne už mokslą. Čia susikuria tam tikra įtampa, nes reikalavimai universitetams, jeigu orientuojamės į europinį lygį, yra tokie, kad jie turi vykdyti aukšto lygio mokslinius tyrimus, bet iš tikrųjų lėšų gauna mažai. ." Nerija Putinaitė, kartu su Gintaru Steponavičium ir Andrium Kubiliu ir pavertė universitetus diplomų kalvėmis. Gavo otkatų, pasidžiaugė valdžia be atsakomybės, pabandė įvesti absurdiškai liberalią reformą. Kai viskas susprogo jų rankose, pasisuko ir pradėjo kritikuoti. O dar docentė... Bet koks kaimietis galėjo paaiškinti, kad už ką sumoki, tą ir gauni. Jei sumoki už parduotų diplomų skaičių, gauni daug parduotų diplomų. Jei, kaip yra Vakaruose, sumoki už mokslo tyrimus, gauni daug mokslo tyrimų ir naujovių bazę ūkio vystymui. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS