Koronaviruso pacientams Santaros klinikose atlaisvintas korpusas | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSO PACIENTAMS SANTAROS KLINIKOSE ATLAISVINTAS KORPUSAS

  • 0

Santaros klinikos koronaviruso pacientams atlaisvino visą korpusą, dalis pacientų ir procedūrų iškelta į kitus skyrius.

Taip pat Skubios medicinos centro Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje formuojamas atskiras postas su izoliacinėmis palatomis pacientams, įtariamiems dėl COVID-19 ligos.

Kaip antradienį pranešė ligoninė, siekiant atskirti pacientų srautus, neatidėliotinos pagalbos ir įtariamų dėl COVID-19 infekcijos pacientams atlaisvintas D korpusas, perkeliant urologijos ir nefrologijos pacientus į Pilvo chirurgijos centro ir Stacionarinės reabilitacijos skyriaus patalpas.

Hemodializės procedūros stacionare gydomiems pacientams bus atliekamos Kardiologinės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Pasak Santaros klinikų, gydytojų nefrologų budėjimai, stacionarinės hemodializės paslaugos ir toliau bus užtikrinami visą parą.

Planinės ambulatorinės hemodializės paslaugos ligoninėje stabdomos, pacientai išsiųsti į kitus dializių centrus.

D korpuso operacinio bloko operacinėje rengiamasi operuoti pacientus, kuriems bus įtariama ar diagnozuota koronavirusinė infekcija ir reikės neatidėliotinos chirurginės pagalbos.

„Klinikų bendruomenės laukia nelengva užduotis vis labiau plintant COVID-19 infekcijai šalyje, tačiau sutelkę jėgas, tikiu, kad įveiksime mums iškeltus uždavinius. Nuoširdžiai dėkoju visai mūsų klinikų komandai, o ypač kolegoms, dirbantiems Infekcinių ligų centre, Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje, Laboratorinės medicinos centre ir visuose kituose priekinio fronto linijos padaliniuose. Šiomis dienomis jiems tenka milžiniškas darbo krūvis dėl neeilinės situacijos“, – pranešime sako VUL Santaros klinikų generalinis direktorius prof. Feliksas Jankevičius.

Šiuo metu Santaros klinikų Infekcinių ligų centre gydomi 39 pacientai, kiekvieną parą Laboratorinės diagnostikos centre atliekama iki 240 tyrimų infekuotiems pacientams. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS