Kur ir kada Kalėdines eglutes įžiebs Vilniaus bendruomenės? | KaunoDiena.lt

KUR IR KADA KALĖDINES EGLUTES ĮŽIEBS VILNIAUS BENDRUOMENĖS?

  • 1

Vilnius kuria gražią tradiciją – šviesa ir kalėdinė nuotaika sklinda ir toliau nuo pagrindinės eglės ir didžiausių miesto renginių nutolusiuose rajonuose. Per visas miesto seniūnijas nuvilnijus eglučių įžiebimo bangai, prasideda šventiniai renginiai.

21-os Vilniaus seniūnijos bendruomenės kuria savas šventines tradicijas: vienos įžiebia egles skveruose ir kiemuose, kitos renkasi šviesų instaliacijas, organizuoja kalėdinius karavanus su dovanėlėmis vaikams, rengia teatralizuotus koncertus, pasirodymus, edukacinius užsiėmimus, kuriuose pina vainikus, kuria angelus.

„Šį gruodį bendruomenių lauks ir miesto staigmena – paeiliui į seniūnijas atkeliaus meninė švytinti  instaliacija „Snaigė“. Ji atneš šviesą ir simblolinę užkoduotą žinutę – kaip ir kiekviena unikalių formų snaigė, visi esame skirtingi, tačiau būdami bendruomenėje, kiekvienas esame ypatingi ir vertingi“, – sako Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė

Pirmoji šventę surengė prie Vilnios upės įsikūrusi Paupio bendruomenė: išpuošė vitrinas ir viešąsias erdves, šalia Paupio turgaus įkurtas kalėdinių eglučių miškelis. Pagrindinėje Paupio aikštėje (Aukštaičių g. 12) jau veikia Kalėdinis paštas: iki sausio 6 d. kviečiama rašyti laiškus ir atvirukus vienišiems senjorams ir atnešti į čia įrengtą specialią dėžutę – taip drauge kurti mažą stebuklą.

Visi vilniečiai raginami pramogauti atsakingai – saugoti save ir kitus, nesibūriuoti, laikytis atstumo, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugines veido kaukes.

GALERIJA

  • Kur ir kada Kalėdines eglutes įžiebs Vilniaus bendruomenės?
  • Kur ir kada Kalėdines eglutes įžiebs Vilniaus bendruomenės?
J. Suslavičiūtės / Paupio bendruomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Taigi išgamoms nėra KALĖDŲ , o tik žiemos šventė , taip girgėjau per NLK 12-01 17VAL. 25 MIN. , ko norėti kai neliko Ž M O G A U S , O kažkokia išsigimusi būtybė ž m o g a

SUSIJUSIOS NAUJIENOS