Laukiama sprendimo dėl antro „Akropolio“ statybų Vilniuje | KaunoDiena.lt

LAUKIAMA SPRENDIMO DĖL ANTRO „AKROPOLIO“ STATYBŲ VILNIUJE

Vilniaus vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis sako, kad iki vasario pradžios gali būti priimtas sprendimas dėl „Akropolio” šalia Vingio parko statybų projekto, skelbia portalas „vz.lt.“

Kaip nurodo portalas, šiuo metu laukiama, kada „Akropolio“ plėtotojai paviešins savo projektinius siūlymus oficialiai per „Infostatybos“ sistemą.

„Manau, kad sausio pabaigoje ar vasario pradžioje vienoks ar kitoks sprendimas bus, bet pirmiausia reikia paviešinti projektą. Jeigu statytojas nuspręs jo dar neviešinti per „Infostatybą“, viskas nusikels“, – sako M. Pakalnis.

Kaip pirmadienį pranešė „Akropolis Group“, 14 hektarų pramoninės, buvusios „Velgos“ gamyklos teritorijos konversijos projektas turėtų startuoti 2020 metų antroje pusėje.

Bendrovės „Akropolis Group“ planuojamas multifunkcis kultūros, laisvalaikio, verslo ir prekybos centras „Akropolis Vingis“ bei apie 2500 vietų koncertų salė duris turėtų atverti 2023 metų antroje pusėje. Teritorijoje įmonė „M.M.M. projektai“ taip pat plėtos gyvenamųjų namų ir biurų kompleksą.

Įgyvendinus šį kompleksinį projektą, numatoma sukurti apie 2500 naujų darbo vietų.

„Prognozuojame, kad tai bus viena didžiausių privačių investicijų Vilniaus miesto plėtros istorijoje – bendrovės „Akropolis Group“ ir „M.M.M. projektai“ investuos per 350 milijonų eurų. Įgyvendinus šį kompleksinį projektą, numatoma sukurti apie 2500 naujų darbo vietų“, – pranešime sako „Akropolis Group“ valdybos pirmininkas Vytautas Labeckas.

Plėtojant apleistos teritorijos konversijos projektą, į viešąją infrastruktūrą planuojama investuoti beveik 16 mln. eurų.

Pagal preliminarų projektą, investuotojų lėšomis numatoma rekonstruoti sankryžą tarp Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M. K. Čiurlionio gatvių, pastatyti automobilių kelių viaduką ir antžeminę pėsčiųjų ir dviratininkų perėją virš Geležinio Vilko gatvės, rekonstruoti Eigulių gatvės dalį, sutvarkyti dalį M. K. Čiurlionio gatvės prieigų, įrengti 3 km naujų dviračių bei pėsčiųjų takų, sutvarkyti su teritorija besiribojančią Neries pakrantę, dalyje Geležinio Vilko gatvės įrengti akustines sieneles.

Numatyta, kad daugiafunkciame komplekse „Akropolis Vingis“ iškils maždaug 2500 vietų koncertų salė.

GALERIJA

  • Vyriausiasis Vilniaus miesto architektas Mindaugas Pakalnis
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vilnietė

Šios statybos visiškai sunaikins Vingio parką (jei netikit, pavaikščiokit po Šeškinės kalvas-kai ten atsirado Akropolis, Šeškinės kalvos virto savartynais).Geležinio Vilko gatvė jau dabar yra labiausiai užteršta ir didžiausios automobilių ir ypač krovininių grūstys ištisai, nuodija visus gyventojus ir moksleivius.Normaliose vakarų valstybėse tokie centrai statomi tolokai už miesto ir neteršia miestų (net ne sostinių), o Lietuvoje visos valdžios viską daro priešingai ir vaizduoja, kad yra labai europietiškos.

kai jausmai YRA desra

Siandien ryte atsidriau nauja VISISKAI NAUJA pakuote monte perokavos pakuote 250g PIRKTU MAXIMOJ,ISSIVIRUSTOKIOSSVIEZIOSKAVOSVISKA ISMECIAU I SIUKLIADEZE POXUJ TIEM MAXIMAPARDAVEJAMSKAVUARBATUESRU KOKYBE,TAUTA SUES SUMOKEJUS pristatosaraju isuomojaikatas Vilnius panasus? i hongo-vilniuar saraj-karavan Vilniu?

sss

beto bus masinu antpludis toje vietoje,visiskai nusniurks ta Vingio parka,ir taip tame parke masinu kruvos ant zoliu sustatytos,salerkos smarve,is to parko tik prisiminimas teliks... jau geriau toje vietoje kotedzu ar koki kita objekta pastatykit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS