Lietuvoje startuoja Graikijos „Aegean Airlines“ – dukart per savaitę skraidins į Atėnus | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE STARTUOJA GRAIKIJOS „AEGEAN AIRLINES“ – DUKART PER SAVAITĘ SKRAIDINS Į ATĖNUS

Lietuvoje startuoja nacionalinė Graikijos oro vežėja „Aegean Airlines“ – du kartus per savaitę ji tiesiogiai skraidins iš Vilniaus į Atėnus. Tikimasi, kad keliautojai per Atėnus galės pasiekti daugiau pasaulio šalių jungiamaisiais skrydžiais.

„Aegean Airlines“ atstovas Dirkas Steffensenas (Dirkas Stefensenas) sako, kad kol kas skrydžiai planuojami iki šių metų spalio.

„Nuo šiandien keleiviai turi galimybę skristi iš Vilniaus į Atėnus, o iš jų – į kitas vietas“, – penktadienį spaudos konferencijoje Vilniaus oro uoste sakė D. Steffensenas.

Graikijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Grigoris Karahalios teigė, kad skrydžiams sulaukus populiarumo, juos būtų galima išlaikyti ir žiemos metu.

„Siūlau išlaikyti šį skrydį žiemos sezono metu, kad būtų galima užtikrinti gerą šalių komunikaciją, ir tai padėtų padidinti susisiekimą ir sustiprinti ryšius su abiem šalimis“, – spaudos konferencijoje sakė G. Karahalios.

Lietuvos oro uostų (LTOU) vadovas Simonas Bartkus teigė, kad tiesioginis skrydis į Atėnus atvers galimybę pasiekti daugiau šalių jungiamaisiais skrydžiais.

„Jau pirmo skrydžio metu pusė keleivių jungėsi būtent per Atėnų oro uostą ir šita tinklinė aviakompanija suteiks ir daugiau galimybių pasiekti Lietuvą ir pasiekti daugiau vietų Afrikoje, Europoje ir Artimuosiuose Rytuose“, – sakė S. Bartkus.

„Tikimės sulaukti daugiau negu 10 tūkst. keleivių (šiais metais – BNS) šiuo nauju tiesioginiu skrydžiu“, – pridūrė LTOU vadovas.

Skrydžiai iš Atėnų į Vilnių bus vykdomi ketvirtadieniais bei sekmadieniais 23 val., iš Vilniaus į Atėnus – ketvirtadieniais ir sekmadieniais 3 val. ryte.

„Aegean Airlines“ 2023-iaisiais vežė 180 skirtingų maršrutų iš 49 šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kiek

kainuoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS