„Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ieškojo paslėptų Vilniaus mįslių | KaunoDiena.lt

„LIETUVOS TŪKSTANTMEČIO VAIKAI“ IEŠKOJO PASLĖPTŲ VILNIAUS MĮSLIŲ

  • 2

Šiemet jau dešimtąjį kartą buvo apdovanoti nacionalinio transliuotojo eteryje rodomos viktorinų laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ nugalėtojai.

Net aštuoni moksleiviai, sumanumu įveikę šimtus kitų dalyvių, susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite, o vėliau išmėgino, matyt, madingiausią vasaros pramogą sostinėje.

Prezidentūroje apsilankę 5-12 klasių moksleiviai ne tik gavo sveikinimus bei diplomus iš prezidentės rankų, bet ir ragavo jos spaustų obuolių sulčių. Valstybės vadovė susitikimo metu vaikus supažindino su Prezidento rūmų salėmis, Prezidento darbo kabinetu, papasakojo apie valstybės vadovo darbą.

Po įspūdingos dienos pradžios „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laukė dar viena staigmena – jie apsilankė „Telia Nemuziejuje“, kur ne tik žiūrėjo 3D filmuką apie Vilniaus ir Lietuvos istoriją, bet ir išmėgino madingiausia tituluojama šios vasaros pramogą sostinėje – orientacinį pasivaikščiojimą „Vilniaus Mįslės“.

„Šis žaidimas padėjo geriau pažinti kitokį Vilnių, atrasti pačių žmonių paliktas Vilniaus paslaptis. Labai norėčiau dar kartą išmėginti šią pramogą, bet jau su draugų kompanija“, – teigė aštuntokų finalo nugalėtoja, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos auklėtinė Vesta Cicėnaitė.

„Labai smagu keliauti būtent su „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ komanda – visi profesionalai“, – juokavo Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientas Laurynas Rudonis. Apsilankymu „Telia Nemuziejuje“ vaikai lyg iš karto išpildė prezidentės D. Grybauskaitės linkėjimą, kad mokymasis būtų įdomus, kupinas pažinimo džiaugsmo ir netikėtų atradimų.

Orientacinis pasivaikščiojimas „Vilniaus mįslės“ – sekmadieniais vykstantis žaidimas, padedantis susipažinti su kartais nematytomis sostinės vietomis. Anksčiau jame apsilankiusi Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep pripažino, kad pasivaikščiojimas vertas net tų, kurie Vilniuje gyvena ne vienerius metus. „Nuoširdžiai, aš visiškai nepažįstu Vilniaus, nemyliu jo taip, kaip man padėjo pamilti tie kilometrai“, – tuomet sakė ji.

GALERIJA

  • „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ieškojo paslėptų Vilniaus mįslių
  • „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ieškojo paslėptų Vilniaus mįslių
  • „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ieškojo paslėptų Vilniaus mįslių
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

KGB isgama.

Anonimas

kaip jaunimas dar eina pas ta KGBiste ,visi turetu ja ignoroti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS