Minint kovos su homofobija dieną Vilniaus rotušė bus apšviečiama vaivorykštės spalvomis | KaunoDiena.lt

MININT KOVOS SU HOMOFOBIJA DIENĄ VILNIAUS ROTUŠĖ BUS APŠVIEČIAMA VAIVORYKŠTĖS SPALVOMIS

Trečiadienį minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną Vilniaus rotušė bus apšviečiama vaivorykštės spalvomis.

„Bus (...) jeigu technika nepaves, turėtų būti“, – BNS sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Kaip BNS informavo sostinės savivaldybė, Rotušė bus apšviesta nuo saulėlydžio.

„Turime tikrai, mano galva, gražią tradiciją. Na, praktiškai dvejus metus iš eilės, būtent gegužės 17 dieną (...) paprastai rotušę apšviesdavome vaivorykštės spalvomis, solidariai palaikydami LGBTIQ bendruomenę. Tiesą sakant, ir šiemet norime bei kviečiame tęsti tą tradiciją“, – BNS teigė Laisvės frakcijos sostinės savivaldybėje narė Ieva Dirmaitė.

Trečiadienį minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, daugiau kaip dvidešimties šalių ambasadoriai Lietuvoje paskelbė pareiškimą, kuriuo ragina užtikrinti LGBTQI+ asmenų lygybę bei įteisinti jų partnerystę.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Parlamente yra parengtas tos pačios lyties asmenų partnerystę įtvirtinantis Civilinės sąjungos įstatymo projektas yra apsvarstytas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, bet neteikiamas į plenarinių posėdžių salę svarstymui.

Partnerystės įteisinimui prieštarauja dalis opozicijos bei valdančiosios daugumos atstovų.

Jungtinių Tautų Ekonominių, socialinių ir kultūrinių teisių komitetas šių metų kovą paragino Lietuvą užtikrinti efektyvią apsaugą nuo visų formų diskriminacijos, susijusios su seksualine orientacija ir lytine tapatybe bei padidinti pastangas imantis „konkrečių, sąmoningų ir tikslingų priemonių“, tokių kaip informacinės kampanijos, skirtų kovai su LGBTIQ žmonių diskriminacija.

Tas pats komitetas ragina imtis tos pačios lyties asmenų santykių įteisinimo, kuris suteiktų jiems santuokai tapačią apsaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

per šiknapisių šventę,

ją reikia ne apšviesti, bet šiknos turiniu ištepti

Homofobijos nera. Rasizmo nera.

Homofobas isgalvoyas zodis patenkinti issigimelius LGBTIQ teroristu smegenis. Aletofobija yra is visu issigimeliu LGBTIQ+

Homofobija-homoseksualų baimė .

Vikipedija .Niekas jų nebijo,tiesiog daugeliui yra šlykštus tos pačios lyties žmonių santykiavimas per išangę, ir tiek .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS