Ministras: Lukiškių kalėjimas bus iškeltas liepą | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: LUKIŠKIŲ KALĖJIMAS BUS IŠKELTAS LIEPĄ

Vilniaus centre įsikūręs Lukiškių kalėjimas bus atlaisvintas liepos pradžioje, antradienį pranešė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, pusmečiu paankstindamas iškėlimo terminą.

„Liepos pradžioje yra uždaromas Lukiškių kalėjimas. Pačioje liepos pradžioje (nebus) nė vieno (kalinio)“, – žurnalistams Vilniuje sakė ministras.

Pasak jo, ketinimai iškelti kalėjimą iki gruodžio pabaigos buvo atsargus variantas.

Kalėjimų departamentas teigia, kad nauji suimtieji ir nuteistieji į Vilniaus pataisos namų patalpas sostinės centre nepriimami nuo gegužės pabaigos.

Vis dėlto birželio 6 dieną keletas suimtųjų iš kitų įkalinimo įstaigų buvo perkelti į Lukiškes „esant tarnybiniam ir procesiniam būtinumui“, BNS patvirtino Kalėjimų departamentas.

Teisingumo ministras sakė, kad Lukiškėse šiuo metu laikoma apie 300 kalinių, o metų pradžioje čia buvo apie 700 nuteistųjų ir suimtųjų.

Iškėlus kalėjimą, pastatus žadama perduoti Turto bankui.

Pastarasis gali turtą parduoti rinkoje arba įgyvendinti valstybės projektą, kaip, pavyzdžiui, daro su Vilniaus koncertų ir sporto rūmais.

E. Jankevičius teigė, kad teritorija bus atverta miestiečiams.

Lukiškių kalėjimo pastatų kompleksą sudaro šeši statiniai, esantys Vilniaus centre šalia Seimo rūmų, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Martyno Mažvydo bibliotekos, Užsienio reikalų ministerijos.

Kompleksas, kurį sudaro kalėjimo, ligoninės, gamybinis, administracinis pastatai bei Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvė, nuo 2002 metų įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Jam suteiktas aukščiausias – nacionalinio reikšmingumo apsaugos lygmuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ach, tai reikia suprast kad liepą prasidės masinis 'konservų' užkardymas (ar čia dėdulė ruošias kaip tais 1926 m. perversmą daryt, 'valstiečius' nuverst?)

Italas

Niekas taip nesumažina buto kainos kaip bandymas jį parduoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS