Pasirašius taikos sutartį vadovavimą Lazdynų ligoninei perima J. Kutkauskienė | KaunoDiena.lt

PASIRAŠIUS TAIKOS SUTARTĮ VADOVAVIMĄ LAZDYNŲ LIGONINEI PERIMA J. KUTKAUSKIENĖ

Vadovavimą Respublikinei Vilniaus universiteto ligoninei nuo pirmadienio perima pernai direktoriaus konkursą laimėjusi Jelena Kutkauskienė.

Kaip BNS informavo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos atstovė Lina Bušinskaitė, su J. Kutkauskiene sudaryta taikos sutartis, kurią teismas patvirtino trečiadienį.

Įsakymas dėl dabartinio vadovo Algimanto Pamernecko atleidimo pasirašytas penktadienį.

A. Veryga balandžio pabaigoje nusprendė vadinamosios Lazdynų ligoninės direktore neskirti konkursą laimėjusios J. Kutkauskienės, atkrito ir antrosios vietos laimėtojo, dabartinio vadovo A. Pamernecko kandidatūra.

Sprendimą A. Veryga priėmė įvertinęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadas dėl J. Kutkauskienės bei A. Pamernecko supainiotų viešųjų ir privačių interesų.

VTEK vasarį paskelbė, kad Lazdynų ligoninės vadove siekianti tapti Karoliniškių poliklinikos direktorė J. Kutkauskienė tinkamai nenusišalindavo nuo sprendimų, susijusių su viešuosiuose pirkimuose dalyvavusia jos vyro įmone „Limeta“.

Etikos sargai nustatė, kad poliklinikos vadovė apie jai kylantį interesų konfliktą informavo Vilniaus miesto savivaldybės administraciją, o ne tiesiogiai merą, kaip numato įstatymai.

Be to, apie interesų konfliktą J. Kutkauskienė informavo, kai savo pavaldiniams įsakymais pavedė vertinti prekių, paslaugų ir darbų viešųjų pirkimų poreikį bei organizuoti tokių pirkimų procedūras, pasirašyti viešojo pirkimo sutartis, kontroliuoti šių sutarčių vykdymą, teigiama pranešime.

Šį VTEK sprendimą dėl viešų ir privačių interesų teismas panaikino, todėl teigiama, kad nebeliko prasmės toliau bylinėtis, nes iš esmės neliko teorinio teisinio pagrindo Kutkauskienės neskirti į pareigas.

Pasak L. Bušinskaitės, tuo metu STT nurodė, kad ministrui pateikta informacija „negali būti naudojama priimant sprendimą dėl J. Kutkauskienės skyrimo į direktoriaus pareigas“.

Ilgametis ligoninės vadovas A. Pamerneckas, kaip teigiama SAM tyrimo išvadoje, 2014–2017 metais galėjo spręsti savo, kaip gydytojo traumatologo-ortopedo, darbo eigos klausimus dėl apmokėjimo, priedų skyrimo, taip pat ligoninės vardu pasirašė viešojo pirkimo sutartis su tuomete savo sutuoktinės darboviete „Nemuno vaistine“.

Vėliau VTEK pritarė šiai ministerijos tyrimo išvadai, o A. Pamerneckas etikos sargų sprendimą apskundė teismui. Vilniaus apygardos administracinis teismas skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuomonė

Jos niekas nenori, bet ji labai nori.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS