Pažėrė kritikos Vilniaus eismo organizavimui: tai – visiškas aplaidumas | KaunoDiena.lt

PAŽĖRĖ KRITIKOS VILNIAUS EISMO ORGANIZAVIMUI: TAI – VISIŠKAS APLAIDUMAS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pažėrė kritikos Vilniaus miesto eismo reguliavimui. Premjero teigimu, sostinė ne tik nespėjo per penkerius metus pasiruošti lentelių su žaliomis rodyklėmis nuėmimui, bet ir dar labiau apsunkino eismą žieduose.

„Niekas nepadaryta per penkerius metus, po penkerių metų atsibusta ir ieškoma kažkokių pasiteisinimų. Tai yra visiškas aplaidumas. Antras pastebėjimas – manipuliavimas statistika. (...) Dabar policija pareiškė, kad net neveda tokios statistikos apie avaringumą, išaugusį dėl žalių rodyklių naudojimo, o tikslas yra avaringumo mažinimas.

Kaip ir manipuliacija statistika, kas Vilniaus mieste padaryta. Sujauktas transporto eismas žieduose ir džiaugiamasi, kad yra sumažėję techninių draudiminių eismo įvykių. Mums tai visiškai neįdomu. Stovi visiškai transporto eismas“, – Vyriausybės posėdyje sakė S. Skvernelis.

Kam investuojame milijonus į aplinkkelius, jei šiandien vakarinis aplinkkelis stovi.

Anot ministro pirmininko, vakarinis aplinkkelis Vilniuje neprisideda prie transporto srautų mieste mažinimo.

„Kam investuojame milijonus į aplinkkelius, jei šiandien vakarinis aplinkkelis stovi (eismas. – ELTA) rytais, nes yra padaryti pakeitimai, pavyzdžiui, Savanorių žiede. Tai gal nereikia tada tų pinigų dėti į aplinkkelius, jei vis tiek gyventojams apsunkiname judėjimą tokiais būdais. Aplinkkelis turėtų transporto srautus mažinti ir bent jau palikti galimybes apvažiuoti miestą“, – teigė S. Skvernelis.

„Jei pratęsime metams laiko („žaliųjų rodyklių“ naudojimo. – ELTA), bus tas pats – pamiegos ir vėl paskutinę dieną spręsime problemą“, – pridūrė premjeras.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui grąžinti papildomas šviesoforų lenteles su žaliomis rodyklėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kolukio pirmininkas

Kad ir kaip nemegstu premjero ir jo partijos, jis 100% teisus apie eismo organizavimo nebuvima. O tauraginis tik paskui avinu banda begioja rinkdamas politinius taskus nieko neveikdamas. Jis geriau saligatvio plyteles klotu, o ne Vilniaus meru butu.

Kaip

Vilniaus runkeliai sugeba tokius niekšus į merus išrinkti? Kur sugeba tik viską griauti,nei olimpinio baseino,nei atletikos maniežo,nei nac.stadiono nesugeba pasistatyti!

Vilnietis

Nu ir ką tu tam merui padarysi - nieko. Čia įstatymą reikia keisti, kad realiai atšaukti būtų galima. Transportas ir šiukšlės - silpniausia Sostinės vieta, užtat transporto organizavimo kontorų gal penkios prisėdę. Bet merui išdidumas neleidžia pasitarti, kurgi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS