Penkis šimtukus surinkusi abiturientė: jokios paslapties nėra | KaunoDiena.lt

PENKIS ŠIMTUKUS SURINKUSI ABITURIENTĖ: JOKIOS PASLAPTIES NĖRA

  • 15

Abiturientė Ugnė Bagdonaitė ne tik puikiai mokosi, bet yra ir aktyvi, praneša LNK.

– Sveikinu su puikiais rezultatais. Išduokite paslaptį, kaip pavyko tokius aukštus rezultatus?

– Jokios paslapties nėra. Aš nuo pradinių klasių nuosekliai ir sąžiningai pati sau mokiausi. Ir būtent tada pastebėjau, kad įdėto darbo kiekis yra proporcingas mokymosi rezultatams. Taip įpratau išsikelti sau maksimalius standartus ir jų siekti. Svarbu ir komunikacija su mokytojais, reikia užduoti klausimus, apie tai, kas neaišku, tada jie tau paaiškina. Esu dėkinga visiems savo mokytojams, kad turėjo tiek daug kantrybės su manimi. Žinoma, yra kitų sėkmės faktorių, vienas iš tokių yra daugybės mokymosi technikų naudojimas. Man asmeniškai naudingiausia buvo mokytis kartu su draugais. Mes susiskambindavome ir išsiaiškindavome viską, kas būdavo neaišku. Taip pat darydavau labai daug santraukų. Lietuvių kalbą išmokti man padėjo knygų skaitymas nuo mažens. Jie ir pamiršdavau kokias taisykles, tai intuityviai jausdavau, kur padėti kablelį. Dėl to, kas visas tas situacijas esu jau mačiusi knygose.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kuriam egzaminui buvo sunkiausia ruoštis, o kuriam – lengviausia?

– Sunkiausia ruoštis lietuvių kalbos egzaminui. Ten nelabai yra kažkokių taisyklių, reikia tiesiog išmokti biografijas apie autorius ir labai daug rašinių parašyti. Lengviausia ruoštis buvo matematikos egzaminui. Turėjome puikius mokytojus, kurie puikia paruošė. Visos taisyklės, visos formulės jau buvo žinomos.

– Svarbu suderinti mokslus su laisvalaikiu. Turite aktyvų laisvalaikį, turite daugybę veiklų, kaip pavyko visa tai suderinti?

– Mano gyvenime buvo labai daug veiklų. Jos labai skirtingos buvo: karate, tenisas, plaukimas, grojimas pianinu. Tačiau pastaraisiais metai ėmiau sportuoti savarankiškai, lankyti chemijos, biochemijos mokyklas, programuoti, groti smuiku bei mokintis kinų kalbos. Labai apsidžiaugiau pamačiusi programėlę „Google kalendorius“, į kurią galėjau susidėlioti visą savo dienotvarkę, daryti priminimus, ką reikia padaryti savaitės eigoje. Manau, kad būtent tai man ir padėjo planuotis.

– Ką planuojate studijuoti? Planuojate Lietuvoje ar užsienyje?

– Planuoti ne iki galo baigiau. Galvoju studijuoti cheminę inžineriją Vokietijoje, vien dėl to, kad tai apima visas tas sritis, kurios man yra artimiausios. O kodėl užsienis? Esu toks žmogus, kuris visada renkasi įdomesnį ar net sunkesnį kelią. Mokymasis universitete vokiečių kalba man yra iššūkis.

Mano patarimas: būtų išbandyti kuo daugiau įvairių veiklų ir žiūrėti, kas sekasi geriausiai, kas labiausiai patinka.

– Ar jau spėjote pateikti prašymus studijuoti?

– Kadangi aplikacijos į Vokietijos universitetus dažniausiai yra iki liepos 15 d., o brandos atestatą gavau tik liepos 14 d., tai buvo labai daug streso. Atestatą gavau likus 6 val. iki tos aplikacijos periodo pabaigos.

– Ar planuojate ateityje grįžti į Lietuvą, kurti čia savo gyvenimą?

– Žinoma, tikslas yra išvažiuoti į užsienį, prisirinkti daug žinių ir grįžti ir jas pritaikyti Lietuvoje.

– Ko palinkėtumėte būsimiems dešimtokams? Kuriems metai, kiti ir reikės pasirinkti savo gyvenimo pašaukimą. Ar jums buvo lengva apsispręsti, ką studijuoti?

– Apsisprendimas nebuvo lengvas. Aš jį padariau dešimtoje klasėje, kai mane chemijos mokytoja pakvietė sudalyvauti chemijos mokykloje. Tada supratau, kad šis kelias yra būtent man. Mano patarimas: būtų išbandyti kuo daugiau įvairių veiklų ir žiūrėti, kas sekasi geriausiai, kas labiausiai patinka.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Toks gyvenimas

Blondinems dazytoms su akiniais kiti igudziai rupi. Nes nieko nesugeba daugiau.

Cha

Zubrino kalė nuo pirmos kl. Ir liks vieniša nelaiminga nokslininke

Sekmes

Puiki mergaite. Ne blondine. Grazi ir issilavinusi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS