Ruošiasi Šeimų maršui: dirbs raitoji policija, neuniformuoti pareigūnai, kels sraigtasparnį | KaunoDiena.lt

RUOŠIASI ŠEIMŲ MARŠUI: DIRBS RAITOJI POLICIJA, NEUNIFORMUOTI PAREIGŪNAI, KELS SRAIGTASPARNĮ

Šeimos gynimo marše šeštadienį dirbs gausios policijos pajėgos, pranešė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, tačiau pareigūnai konkretaus skaičiaus neįvardijo.

„Renginyje dirbs gausios policijos pajėgos, kurios bus pasirengusios pagelbėti ir padėti. Dirbs uniformuoti ir neuniformuoti pareigūnai, raitosios policijos pajėgos, taip pat kinologai“, – per trumpąją spaudos konferenciją penktadienį sakė R. Požėla.

Kels net sraigtasparnį

Anot jo, taip pat bus pasitelkiamas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, kuris padės renginį stebėti iš oro.

Policija taip pat kreipėsi ir į Viešojo saugumo tarnybą, kad, reikalui esant, jos pagalba irgi būtų pasitelkiama.

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Saulius Gagas teigė, kad pareigūnų skaičius neatskleidžiamas dėl taktinių priežasčių, tačiau bus pasitelktos pajėgos ir iš kitų rajonų.

„Tas skaičius neatskleidžiamas dėl taktinių sumetimų, bet jų bus tiek, kiek reikia“, – klausiamas, kiek pareigūnų budės per renginį, atsakė S. Gagas,

Anot jo, dienos eigoje, pareigūnų skaičius gali būti ir dar didinamas, jei toks poreikis būtų nustatomas.

Policijos atstovai teigė gavę informaciją, kad planuojama, jog renginyje bus apie 7 tūkst. dalyvių, tačiau numatoma, kad skaičiai iš tiesų bus didesni.

„Mes turime informaciją, kad leidimas buvo prašomas septyniems tūkstančiams renginio dalyvių, tačiau dabar matome, kad akivaizdu, kad tas skaičius bus tikrai viršytas, todėl atitinkamai koreguojame ir savo pasirengimą“, – kalbėjo R. Požėla.

Anot policijos generalinio komisaro, renginyje taip pat dirbs speciali policijos grupė, pareigūnai civiliais drabužiais, kurie bus pasirengę deeskaluoti konfliktus, jei tokių kiltų.

„Taip pat dirbs speciali policijos speciali grupė, civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai su specialiu raiščiu, kad juos būtų galima atskirti, pagrindinis jų uždavinys – bendrauti  su dalyviais, atsakyti į klausimus, padėti įvairiose situacijose, spręsti klausimus ir deeskaluoti galimus konfliktus, jei tokių bus“, – sakė R. Požėla.

Ragina laikytis karantino ribojimų

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad koncertinė programa renginyje nėra leidžiama, išskyrus – kelis kūrinius tarp kalbų. Jei tokie renginio leidime nustatyti reikalavimai būtų pažeisti, policija taip pat žada imtis priemonių ir įspėti organizatorius.

„Karantinas Lietuvoje vis tik nėra atšauktas ir tam tikri reikalavimai yra galiojantys, tai vėlgi, kiek tai įmanoma, policija stebės karantininių reikalavimų vykdymą ir jei, deja, matysime pažeidimus, tie pažeidimai bus fiksuojami“, – taip pat priminė generalinis komisaras.

Šeštadienį Vilniuje rengiamas Šeimos gynimo maršas, kurio dalyviai protestuos prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Organizatoriai teigia besipriešinantys valdančiosios daugumos iniciatyvoms, kurias laiko prieštaraujančiomis Konstitucijai, socialinių lyčių koncepcijos diegimui švietimo įstaigose. Pasak jų, svarstomos iniciatyvos prieštarautų konstituciniam principui, leidžiančiam tėvams auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus.

Planuojama, kad renginio dalyviai pajudės iš Klaipėdos, o pakeliui prie jų prisijungs dalyviai iš visų šalies regionų. 18 valandą planuojamas renginys Vilniaus Vingio parke.

Pasak R. Požėlos, magistraliniu keliu A1 vykstančios kolonos pareigūnai nelydės, tačiau bus užtikrinama, kad jos dalyviai laikytųsi kelių eismo taisyklių. Automagistrale Klaipėda-Vilnius vykstančius kitus žmones, jis ragino rinktis kitus kelius.

Įspėjo apie spūstis

„Mes dabar turime informaciją, kad vien iš Klaipėdos miesto rytoj, apie devintą valandą ryte, žada pajudėti apie trys tūkstančiai transporto priemonių, tai panašu, kad bus daug prisijungimų iš miestų miestelių, tai ta kolona, galbūt nuo Kauno ar Vievio, tikrai gali būti įspūdingai atrodanti, todėl tie galimi srautų sutrikimai važiuojant ar kamščiai, tikrai tas bus“, – kalbėjo generalinis komisaras.

Renginio iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir humoristas Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

Reaguojant į šį renginį feisbuke atsirado iniciatyvų Vingio parke surengti alternatyvius renginius, palaikančius LGBT bendruomenę.

Policijos duomenimis, vienas tokių renginių vyks prie Baltojo tilto, du – Vingio parko prieigose, prie pėsčiųjų tilto Žvėryne. Šiuo renginiuose tikimasi sulaukti po kelias dešimtis dalyvių.

 

 

GALERIJA

  • Ruošiasi Šeimų maršui: dirbs raitoji policija, neuniformuoti pareigūnai, kels sraigtasparnį
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Donis

Gerai kad LBGTQ provokatorius dės į virtą , net mėlynaplaukius . Paprastai tokių niekas nenori liesti , kaip raupsuotųjų.

to valstietiskas

manai dalyviai pesti,jie taipat visa tai gali turet

Anonimas

bus kaip pernai Minske,greit atsiras ibruktu nesantaikos kurstytoju ir riausininku kurie triuksmaus o minioj isitaise omonininkai griebs ir temps i katalaskes jiems itartinus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS