Prieš rinkimus raginama pasitikrinti asmens dokumentų galiojimą | KaunoDiena.lt

PRIEŠ RINKIMUS RAGINAMA PASITIKRINTI ASMENS DOKUMENTŲ GALIOJIMĄ

  • 0

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba (toliau – Migracijos valdyba) praneša apie padalinio darbą rinkimų į savivaldybių tarybas dieną ir ragina žmones pasitikrinti turimų asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų galiojimo terminą.

Migracijos valdyba prašo būsimų rinkėjų žvilgtelėti į asmens dokumentuose nurodytą galiojimo terminą, nes neturintieji galiojančio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento negalės dalyvauti rinkimuose. Pageidaujantieji iki rinkimų turėti naujus dokumentus, kviečiami kuo greičiau apsilankyti Migracijos valdyboje Naugarduko g. 100 Vilniuje ir pateikti prašymą jiems įgyti. Tuo pačiu Migracijos valdyba įspėja, kad rinkimų į savivaldybių tarybas dieną teiks ne visas paslaugas – nebus sprendžiami su pilietybe ir su užsieniečių atvykimu ar buvimu Lietuvos Respublikoje susiję klausimai, bus galima atsiimti tik anksčiau užsakytus ir jau pagamintus asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus. Rinkimuose dėl negaliojančio ar prarasto asmens dokumento dalyvauti negalintiems žmonėms bus išduodamas piliečio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantis laikinasis pažymėjimas, kuris rinkimų dieną atstos pasą ar asmens tapatybės kortelę. Jis išduodamas tik pateikus prašymą naujam dokumentui įgyti ir galioja tik mėnesį, iki bus pagaminta nauja asmens tapatybės kortelė ar pasas.

Siekdama sudaryti sąlygas visiems norintiesiems dalyvauti rinkimuose į savivaldybių tarybas, Migracijos valdyba praneša, kad šių metų kovo 1 dieną dirbs nuo 9.00 val. iki 13.00 val. Tuo pačiu metu dirbs ir Migracijos valdybos padaliniai Elektrėnuose (Draugystės g. 32), Šalčininkuose (Vilniaus g. 50), Švenčionyse (Vilniaus g. 30), Trakuose (Vytauto g. 57) ir Ukmergėje (Vytauto g. 109). Širvintose gyventojai aptarnaujami nebus, todėl širvintiečių rinkimų į savivaldybių tarybas dieną prašoma rinktis patogiausią jiems migracijos tarnybos padalinį.

Norintieji prašymą naujam asmens dokumentui pateikti Migracijos valdyboje, kviečiami atvykti į Naugarduko g. 100 Vilniuje jos darbo metu: pirmadieniais–trečiadieniais nuo 7.30 iki 16.00, antradieniais–ketvirtadieniais nuo 7.30 iki 18.00, penktadieniais nuo 7.30 iki 14.45.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS