Prieš Vėlines kapinėse – didžiulės spūstys | KaunoDiena.lt

PRIEŠ VĖLINES KAPINĖSE – DIDŽIULĖS SPŪSTYS

  • 2

Paskutinį savaitgalį prieš Vėlines kapinėse - žmonių ir mašinų spūstys. Į kapines atvykstančių automobiliais tiek daug, kad eismą tenka reguliuoti policijai. Tad kai kurie lankyti mirusiųjų eina pėsčiomis - iki kapinių kulniuoja valandą ir daugiau. Kiti, neradę vietos automobiliui, išvis grįžta namo.

Vilnius, Rokantiškių kapinės. Nors iki lapkričio 1-osios dar kelios dienos, lankančiųjų mirusiųjų kapus netrūksta.

Pastatyti automobilio nėra kur jau dabar. Neretas nepaiso kelio ženklų ir važiuoja ten, kur tai daryti draudžiama. O atvykstančiųjų tik daugėja. Taigi, prireikia policijos pareigūnų pagalbos - tenka reguliuoti eismą. Deja, vietos pakanka ne visiems. 

Garbaus amžiaus vyrui eiti iki kapinių sudėtinga, jis jau ketina važiuoti namo. Tačiau pareigūnai sunkiai vaikštančiam vyrui galiausiai leidžia privažiuoti arčiau kapinių. Vis dėlto, daugeliui tenka arba ieškoti vietos perpildytoje aikštelėje, arba suktis ir grįžti atgal. 

Kitus į kapines atveža ir čia pat, prie įvažiavimo, išleidžia artimieji. Ieškoti vietos automobiliui pasistatyti tiesiog beprasmiška. Treti sėkmės net nebando - ilgą kelią žingsniuoja pėstute. 

Jau dabar aišku, kad lapkričio 1-ąją ir kapinių lankytojų, ir automobilių srautas išaugs dar labiau. Todėl gyventojai raginami paisyti kelio ženklų, į kapines atvykti viešuoju transportu. Autobusai lapkričio 1-ąją kursuos dažniau. Ties pagrindinėmis šalies kapavietėmis statyti automobilius bus galima tik vienoje kelio pusėje.

Atvykstantiems automobiliu rekomenduojama kapus lankyti ryte arba vakare, kai žmonių srautas kiek mažesnis. Tada ir rasti vietą automobiliui bus kiek paprasčiau. Prieš vykstant lankyti kapų gyventojai raginami pasidomėti apie apylankas ir kitus eismo ribojimus. Tai padaryti galima internete. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vika

Nereikia važiuoti tvarkyti kapų 1-2 lapkričio dienomis,juk tai padayti galima anksčiau,nebus spūsčių ir tokios itampos.Nereikia išeiginių dienų, masė bedarbių Lietuvoje ir dar išeigine diena paskelbta , beprotybė.Laiko marios,tik netingeti reikia , kas dirba irgi sudiderinti galima ir kapai bus sutvarkyti.

Laima

Graudu skaityt tokius straipsnius ir žiūrėt reportažus. Nejau žurnalistė nemato, kad spūstys todėl ir susidaro, kad Rokantiškių kapinių prieigose ir net kelis kilometrus iki jų prieš pat Vėlines atsiranda draudžiantys sustoti ir stovėti ženklai. Nejaugi nepastebi, kad problema piktybiškai NESPRENDŽIAMA? Kodėl kituose miestuose prieš Vėlines yra kuriamos laikinos parkavimo aikšelės ir eismas reguliuojamas taip, kad kuo daugiau miestičių lapankytų kapus, o ne apvažiavę "garbės ratą" ir neradę kur parkuoti automobilį grįžtų namo? Beje, vietos Rokantiškių prieigose tokioms laikinoms aikštelėms tikrai yra. Kodėl reportažas ne apie tai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS