R. Šimašius: viruso mėginiai tiriami per lėtai, atsiliekame 3 dienomis | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS: VIRUSO MĖGINIAI TIRIAMI PER LĖTAI, ATSILIEKAME 3 DIENOMIS

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad paimtų koronaviruso tyrimų mėginiai yra tiriami per lėtai. Jo teigimu, Vilniuje paimti mėginiai pradedami tirti tik po 3 dienų.

„Mus labai neramina, kad mes mėginių galime padaryti kelis kartus daugiau, nei paimame, tačiau net paimtų mėginių ištyrimas užtrunka per ilgai. Šiai dienai iš Vilniuje paimtų mėginių mes turime 3 dienų atsilikimą jų ištyrimui“, – ketvirtadienį prie sostinės savivaldybės surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Šimašius.

Dalis mėginių gali sugesti

„Paimtas mėginys tris dienas laukia eilėje, kol bus ištirtas. Tai pavojinga sveikatai ir gali atsitikti taip, kad dalis tų mėginių apskritai suges, jei nebus priimta ministerijos kitų taisyklių – įtraukimas daugiau laboratorijų ir perskirstymas jų darbo taip, kad būtų padidinti pajėgumai. Tų pajėgumų Vilniuje yra ir kviečiame juos išnaudoti, nes tai yra esminė sąlyga, norint užkardyti virusą“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras.

Dar spaudos konferencijos pradžioje R. Šiandien patikino, kad savivaldybė vykdo visus jai pavedamus nurodymus.

Mus labai neramina, kad mes mėginių galime padaryti kelis kartus daugiau, nei paimame, tačiau net paimtų mėginių ištyrimas užtrunka per ilgai.

„Kaip vakar, taip šiandien ir rytoj vykdėme, vykdome ir vykdysime centrinio operacijų centro nurodymus“, – teigė meras, paraginęs naujai sukurtą ir premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamą komitetą teikti aiškius, nedviprasmiškus nurodymus.

R. Šimašius taip pat patikino, kad grįžusiems iš užsienio asmenims, kurie nesilaikys karantino taisyklių, nebus leidžiama saviizoliuotis namuose.

„Labai svarbu pabrėžti, kad namuose karantinuotis tikrai galės tik tie žmonės, kurie laikosi karantino taisyklių. Tie žmonės, kurie netgi viešbutyje, centralizuotai paskirtoje vietoje taisyklių nesugeba laikytis, gali net negalvoti apie karantinavimą namuose – jie bus saugomi griežčiau, centralizuotai paskirtose vietoje. Tam reikia ir policijos, ir visų susitelkimo“, – pabrėžė R. Šimašius.

Gyventojai viešbučiuose dar laukia tyrimų

Pasak Vilniaus mero patarėjo Karolio Žukausko, trečiadienį izoliavusis šimtui NVSC darbuotojų, patikrinimas stringa, todėl savivaldybė norėtų ir leidimo atlikti mėginių paėmimą pati.

„Siūlysime tokią sistemą: viską susitvarko pati Vilniaus miesto savivaldybė, be aptrupėjusio NVSC. Atvažiuotų prie viešbučių mobilios grupės, prieš tai visi el. būdu susiregistruotų laiką, kada tiriasi. Tuomet būtų atliekami tyrimai, karantinuotieji paleidžiami saugiai karantinuotis namo“, – sakė K. Žukauskas.

„Ko mums reikia? Sveikatos apsaugos ministerijos leidimo, mėginių ir užtikrinimo, kad laboratorija, kuri dabar labai vėluoja, padidintų apsukas“, – pabrėžė jis.

Antradienį ir trečiadienį į Vilnių iš užsienio grįžo daugiau nei tūkstantis piliečių, kiek tiksliai jų išvežta karantinui į viešbučius, negali pasakyti nei savivaldybė, nei NVSC atstovai.

Sostinės savivaldybės vadovai tvirtino, kad anksčiau viešbučiuose žmonėms kilusios problemos dėl maitinimo išspręstos.

Anksčiau jie vylėsi, kad išleisti žmones izoliuotis į namus, paėmus mėginius, pavyks iki ketvirtadienio popietės. Administracijos direktorius Povilas Poderskis sakė, kad išsprendus technines problemas ministerijoje, ta pavyktų padaryti vėliau ketvirtadienį.

„Jei mes tą procesą susitvarkome 14 val. Sveikatos apsaugos ministerijoje, tai manau, kad šiandien pradėsime paleidinėti. Nurodymai yra tokie, kad reikia paimti mėginį. Manau, šiandien tai po truputį pradės spręstis“, – sakė jis.

Dvi paras galiojęs A. Verygos sprendimas įpareigojo visus grįžtančius iš užsienio dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms izoliuoti savivaldybių patalpose. Ketvirtadienio naktį ministras pakeitė sprendimą bei sudarė sąlygas išleisti žmones izoliuotis namuose atlikus jiems tyrimus dėl koronaviruso. Tačiau savivaldybės sako ketvirtadienio popietę dar nesulaukiančios iš centrinės valdžios paaiškinimų, kaip visa tai bus organizuojama.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

UZUOJAUTA

PATS NENAUDELI SIMASIAU EIK IR TIRK TUOS MEGINIUS, KO LAUKI. PARODYK KAD KA NORS GALI PADARYTI. PRIVIREI KOSES TAI NORS PARAGAUK KAIP SKANU VISAI LIETUVAI ......

.

Išsigando grįžusių bedančių žulikų. Apgailėtinas.

visa

si socsimas mafija zaidzia su virusu kuris pirmiausia juos ir /suvirskins/ nes sie idijotai nemato realios gresmes sklindancios is jav iliuminatu kur viruso priedangoje bus idiegiami implantai ir tai jau vyksta afrikoje tik nuo musu slepiama 1 bus grize bedarbiai ir valkatos stai kodel juos kaip gyvulius suvare i barakus dave sauso davinio yra ???? marionetei ka jis galvoja ar uz ji galvoja kiti u spec t nes savi jau perdege jiems svarbiau kede paleckis Venskiene ir kt. .nusikalteliai/ kai tuo tarpu jurbarko .itakingas/ banditas paleidziamas nes pridejo i kelnes tai atsibuskit kgb statytiniai ir briuselio prieplakos nes tai jusu pabaigos pradzia o buvote niekingais irankiais zmonijos istorijije o istorija tesiasi o jus pamines jos siukslyne...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS