R. Šimašius pritaria V. Matijošaičio idėjai dėl COVID-19 duomenų | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS PRITARIA V. MATIJOŠAIČIO IDĖJAI DĖL COVID-19 DUOMENŲ

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pritaria Kauno savivaldybės vadovo Visvaldo Matijošaičio idėjai didmiesčių duomenis dėl koronaviruso plitimo vertinti atskirai nuo visos apskrities duomenų.

Anot jo, pateikiami duomenys turi būti „aiškūs ir suprantami, kad neliktų vietos jais manipuliuoti“.

„Sergamumo koronavirusu rodiklių pateikimas atskiriant miesto ir apskrities rezultatus tikrai būtų prasmingas, kadangi dabar dažnu atveju kalbama apie Vilniaus apskrities statistiką, o pateikiama kaip miesto duomenys, kas iš esmės iškreipia realią situaciją, kelia įtampas visuomenėje, o specialistams nepadeda dirbti su realiais židiniais“, – BNS teigė R. Šimašius.

V. Matijošaitis pirmadienį kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC), prašydamas pradėti atskirai teikti mažiausiai penkių didmiesčių ir jų apskričių sergamumo koronavirusine infekcija rodiklius. Jis taip pat mano, kad vis daugėjant susirgimų, turėtų būti tiksliai nurodoma, kiek ligos atvejų fiksuojama Kaune, ir kiek – likusiose apskrities savivaldybėse, o tai leistų lengviau planuoti veiklą verslui ir kitoms organizacijoms.

Vyriausybė pirmadienį paskelbė karantiną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar penkiose šalies savivaldybėse. Jose numatytas privalomas kaukių dėvėjimas visose viešose vietose, draudžiama būriuotis didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, atsiranda daugiau kitų ribojimų.

Lietuvoje sergamumas COVID-19 šiuo metu siekia 168,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Kauno mieste šis rodiklis siekia 277,5, Vilniuje –  343, Klaipėdoje –  311.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

TO RUCIUI

Ar esi chamas ,kad tik tokius chamiskus komentarus sugebi rasyti?

Jokios demokratijos ir tiesos skelbimo.

Rinkimai baigėsi ir ką ,ar nebuvo aišku, kad nesakoma tiesa apie COVID-19.Plinta liga sparčiai ir plito tik nebuvo tikslių duomenų.

Žilvinas Ručys

probudo krysa meras pensininkas . Aš apie tai prieš pusmetį rašiau , ir žymiai platesne apžvalga , o ne tik miestus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS