Santaros klinikos savaitgalį tikisi sergančiųjų koronavirusu antplūdžio | KaunoDiena.lt

SANTAROS KLINIKOS SAVAITGALĮ TIKISI SERGANČIŲJŲ KORONAVIRUSU ANTPLŪDŽIO

Santaros klinikų Infekcinių ligų korpuso vadovė prof. Ligita Jančorienė teigia, kad šiuo metu Santaros klinikose yra gydomi 169 COVID-19 infekcija sergantys pacientai. Visgi Santarų atstovė teigia, kad klinikoms dalį pacientų teko perkelti į atramines ligonines ir sumažinti COVID-19 pacientams skirtų lovų užimtumą iki 70 proc., nes, pasak jos, savaitgalį tikimasi galimo koronavirusu sergančių ligonių antplūdžio.

Santaros klinikose šiuo metu gydome 169 COVID-19 infekcija sergančius pacientus, iš kurių 24 gydomi Reanimacijos, intensyvios terapijos skyriuje. Mums neišvengiamai teko prašytis pagalbos ir atraminėse ligoninėse, jau dabar 230 pacientų gydoma atraminėse ligoninėse Vilniaus krašte“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė L. Jančorienė.

Jos teigimu, didžiausias Santaros klinikų partneris šiuo metu yra Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, kurioje gydomi 126 koronavirusu užsikrėtę pacientai.

L. Jančorienė taip pat akcentuoja, kad, reaguojant į tai, jog per ketvirtadienį buvo patvirtinti net 2272 koronaviruso atvejai, Santaros klinikos savaitgalį ruošiasi galimai padidėsiantiems COVID-19 pacientų srautams. Jos teigimu, Santaros klinikose COVID-19 lovų užimtumas sumažintas iki 70 proc.

„Nustatytas tikrai nepaprastai didelis užsikrėtusiųjų skaičius, o kadangi sunkios ligos požymiai paprastai pasireiškia į antrą ligos savaitę, tai mes galime prognozuoti, kad savaitgalį galime sulaukti nemažai sunkiai sergančių pacientų, kuriems prireiks ir stacionarinės pagalbos“, – sakė ji.

L. Jančorienė taip pat akcentuoja, kad įprastai Santaros klinikose paliekamos tik kelios COVID-19 lovos labai sunkiai sergantiems pacientams, o tie pacientai, kurių gydymas gali būti vykdomas ir kitose atraminėse ligoninėse, yra siunčiami į jas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS