Savivaldybė išnuomoja Vilniaus centrinio knygyno patalpas | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ IŠNUOMOJA VILNIAUS CENTRINIO KNYGYNO PATALPAS

Vilniaus miesto savivaldybė išnuomoja centrinio knygyno patalpas Gedimino prospekte.

Pasak miesto valdžios, konkursą būtina skelbti, nes pagal įstatymą ilgalaikis materialusis turtas gali būti išnuomotas ne ilgiau kaip 10 metų, o dabartinis nuomininkas šiomis patalpomis naudojasi kaip tik tiek laiko.

Šįkart šios negyvenamosios 534,27 kv. m patalpos bus išnuomojamos penkeriems metams. Pradinė nuomos kaina – 37,85 euro už 1 kv. m (su PVM) per mėnesį.

Šiuo metu savivaldybės patalpose veikia knygynų tinklo „Vaga“ knygynas.

„Tikimasi, kad naujos idėjos ir pasiūlymai vilniečių ir miesto svečių dar labiau sustiprins šią vietą. Neatmetama galimybė, kad po konkurso čia ir toliau veiks knygynas“, – sakoma savivaldybės pranešime.

Tikimasi, kad naujos idėjos ir pasiūlymai vilniečių ir miesto svečių dar labiau sustiprins šią vietą. Neatmetama galimybė, kad po konkurso čia ir toliau veiks knygynas.

Anot savivaldybės, viešame nuomos konkurse bus varžomasi dėl kainos, bet taip pat privaloma pateikti veiklos, atitinkančios nuomos sąlygas, aprašymą.

Gedimino pr. 13 pastatas yra gyvenamosios paskirties, virš nuomojamų patalpų ir yra butai, todėl nuomininkai turės užtikrinti, kad patalpose nebūtų viršijamas triukšmo lygis. Dėl tos pačios priežasties veiklos negalės būti vykdomos pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 22 iki 8 val., o penktadieniais–sekmadieniais nuo vidurnakčio iki 8 valandos.

Šiose patalpose negalima tik azartinių lošimų veikla.

Konkurso laimėtojui bus leista subnuomoti patalpas, bet ne daugiau kaip 60 proc. patalpų ploto, ir už ne didesnę, nei nuomos sutartyje nustatyta 1 kv. m kaina per mėnesį.

Pasiūlymų dėl šių patalpų nuomos kainos ir planuojamos veiklos savivaldybė laukia nuo liepos 11 iki rugpjūčio 9 dienos.

GALERIJA

  • Savivaldybė išnuomoja Vilniaus centrinio knygyno patalpas
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS