Šeimų sąjūdis svarsto skųsti sprendimą neduoti leidimo mitinguoti Vasario 16-ąją | KaunoDiena.lt

ŠEIMŲ SĄJŪDIS SVARSTO SKŲSTI SPRENDIMĄ NEDUOTI LEIDIMO MITINGUOTI VASARIO 16-ĄJĄ

Lietuvos šeimų sąjūdžio taryba antradienį spręs, ar skųsti Vilniaus savivaldybės sprendimą neduoti leidimo Vasario 16-ąją planuotam mitingui sostinės senamiestyje, skvere prie Jono Basanavičiaus paminklo.

„Jei mes jį ir skųsime, tai skųsime dėl bendros statistikos, kiek laimėta bylų prieš Vilniaus savivaldybę. Bet kad jį išnagrinėtų iki vasario 16-osios, tai nėra jokios tikimybės. Šiandien vakare bus tarybos posėdis, ką pasiūlys nariai, koordinatoriai, taryba – jei jie pasiūlys sprendimą kreiptis, tada kreipsimės“, – BNS sakė judėjimo vadovas Raimondas Grinevičius.

Anot jo, savivaldybės sprendimas neleisti mitingo „streso nesukėlė“ ir tik dar labiau mobilizuos rinktis protestuotojus net nebe planuotoje vietoje, o prie Signatarų namų, esančių už kelių šimtų metrų, kur tradiciškai kalbą Lietuvos valstybės atkūrimo proga sako pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

Prie ko mums balkonėlis ir Landsbergis? Balkonėlis Lietuvos šeimų sąjūdžiui yra dešimtoj vietoj, o gerbiamas Landsbergis – 150-oje vietoje, jis kaip asmuo mūsų nedomina.

„Buvo pasakyta, kad tai bus taikus, gražus mini mitingas su edukacine programa, net aptarta, kad nebus jokių ten plakatų, o vienintelis žodis, kuris bus paminėtas kaip protestinis – kad jie sulaužė Lietuvos Konstituciją“, – kalbėjo jis.

„Prie ko mums balkonėlis ir Landsbergis? Balkonėlis Lietuvos šeimų sąjūdžiui yra dešimtoj vietoj, o gerbiamas Landsbergis – 150-oje vietoje, jis kaip asmuo mūsų nedomina (...). Mes norėjome padaryti, kad gal tik dalis tų žmonių būtų nuėję į balkonėlį, dabar papulti prie balkonėlio, kas važiuos į Vilnių, bus vienintelis tikslas“, – tvirtino „Šeimų sąjūdžio“ vadovas.

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį pranešė priėmusi sprendimą neišduoti leidimo mitingui motyvuodama, kad pagal Susirinkimų įstatymą minint Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją pirmenybė turi būti teikiama valstybiniams renginiams, o skveras prie J. Basanavičiaus paminklo yra įtrauktas į valstybės ir savivaldybės institucijų organizuojamus renginius.

R. Grinevičius sako neginčijantis šios nuostatos, tačiau teigė nesulaukęs savivaldybės paaiškinimų, kokie valstybiniai renginiai vyks būtent prie J. Basanavičiaus paminklo.

Savivaldybė teigia, kad gautas dar vienas prašymas mitingui įvairiose senamiesčio vietose. BNS žiniomis, jo prašo Algirdas Paleckis, pernai liepą Šiaulių apygardos teismo pripažintas kaltu už šnipinėjimą Rusijai.

Sausio 13 dieną Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge prie Seimo dalyvavę žmonės nušvilpė oficialiame minėjime kalbėjusias Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir premjerę Ingridą Šimonytę, švilpimas buvo girdėti sakant kalbą ir vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių, Laisvės premijos laureatei.

Policija yra pradėjusi dešimt administracinių teisenų dėl Sausio 13-osios renginyje protestavusių asmenų pažeidimų, tarp jų – dėl atstumo iki Seimo nesilaikymo, organizatorių neužtikrinimo, jog būtų laikomasi dorovės, geros moralės ir etikos normų.

Šeimų sąjūdis tuomet buvo gavęs savivaldybės leidimą akcijai su tūkstančiu dalyvių.

Po šių įvykių pasigirdo nuogąstavimų, kad panašus scenarijus gali įvykti ir Vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vienas pagrindinių renginių šią dieną įprastai vyksta sostinės Pilies gatvėje, prie Signatarų namų, kur savo kalbą tradiciškai sako pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jonas

Šiknos maršistai vėl panižo! Eikit į mišką meškos pakasys

aciu valdziai

klaipedos uostas ir lt gelezinkeliai renkasi padekoti dievams

Eugenijus

Kokie jus ,,seimu sajudis"bundziaujates su paleckiuko saika,celofano siukslem.Ko mokot vaikus baubt rekt per visiems brangias sventes,tai cia jus patriotai,kovotojai uz ka?!...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS