Šeštadienio vidurdienį – futbolo šventė šeimoms | KaunoDiena.lt

ŠEŠTADIENIO VIDURDIENĮ – FUTBOLO ŠVENTĖ ŠEIMOMS

Šeštadienį vidurdienį, Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks "Žvaigždžių diena" - nemokamas futbolo renginys šeimoms, kurio metu tarpusavyje rungsis geriausi Vilniaus rajono vaikų futbolo klubų jaunėliai ir parodomąsias varžybas surengs moterų bei merginų komandos.

"Žvaigždžių dienos" metu paaiškės ir programos "Į stadioną su žvaigžde" nugalėtojas - mažasis futbolo sirgalius iš Lietuvos, kuris drauge su vienu iš tėvų ar globėjų šių metų liepą vyks į FIFA pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje ir į aikštę lydės vieną čempionato žaidėjų.

Šiemet į Braziliją vyksiantis laimingasis bus išrinktas specialios renginio organizatorių Vilniaus regiono futbolo sąjungos atrankos metu. Individualiose rungtyse dalyvių lauks taiklumo ir futbolo įgūdžių išbandymai.

Programos "Į stadioną su žvaigžde" nugalėtojui atiteks pilnai apmokėta kelionė į vieną egzotiškiausių pasaulio miestų Rio de Žaneirą ir bilietai į FIFA pasaulio futbolo čempionato pusfinalio rungtynes, kuriuos dovanoja programos organizatorius ir oficialus čempionato rėmėjas restoranų tinklas "McDonalds". Dar daugiau - visi į čempionatą atvykę šios programos dalyviai prieš rungtynes į stadioną išves jose besirungsiančių komandų futbolininkus. Per aštuonerius programos įgyvendinimo metus į didžiausius pasaulio futbolo renginius - Pasaulio ar Europos futbolo čempionatus, vyko ir futbolo žvaigždes į stadioną lydėjo 4 vaikai iš Lietuvos.

Vidurdienį, apie 12 val., prasidėsiančio renginio metu pajėgiausi Vilniaus rajono vaikų futbolo klubų septynmečiai ir aštuonmečiai atstovai susiburs į keturias vaikų futbolo lygos "žvaigždžių" komandas. Aikštelėje jie išsiaiškins, kurios "žvaigždės" vertos geriausių iš geriausių jaunųjų futbolininkų titulų.

"Žvaigždžių dienos" metu, kurią ves energingasis Mantas Stonkus, nenuobodžiaus ir mažųjų futbolo aistruolių palaikymo komandos ir jų šeimos nariai. Žiūrovai bus kviečiami stebėti futbolo rungtynes, kuriose susirungs stipriausios vaikų bei moterų futbolo komandos ir galės išbandyti savo jėgas specialiame DPD futbolo konkurse. Gerą nuotaiką skleis ir vaikų šokių kolektyvai bei mažieji futbolininkai - vienas iš "FKE Akademijos" auklėtinių atliks lietuvišką kultiniu tapusio hito "GangnamStyle" versiją.

Lietuvoje "Į stadioną - su žvaigžde!" programa įgyvendinama nuo 2002 metų. Jos dalyviams iš viso pasaulio suteikiama galimybė dalyvauti didžiausiuose futbolo renginiuose ir stebint milijonams žiūrovų į rungtynių aikštę lydėti ryškiausias futbolo žvaigždes.

2012 metais į Europos futbolo čempionatą Ukrainoje vyko du vaikai iš Lietuvos: šešiamečiai Simas ir Romualdas, kurie į aikštę išvedė italų žaidėjus Leonardo Bonucci ir Antonio Cassano. FIFA pasaulio čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje 2010-aisiais stebėjo šešerių Julija, kuri į stadioną lydėjo olandų futbolininką Dirką Kuytą. 2008 metais lietuvis Rytis vyko į Europos čempionato pusfinalį Austrijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS