Sostinė sieks įtraukti vaikus į viešąjį miesto kūrimą | KaunoDiena.lt

SOSTINĖ SIEKS ĮTRAUKTI VAIKUS Į VIEŠĄJĮ MIESTO KŪRIMĄ

  • 2

Sostinės savivaldybė su UNICEF pasirašys memorandumą – susitaria stiprinti vilniečių vaikų teises ir gerinti vaikų gyvenimą, rašoma pranešime.

Memorandumas bus pasirašytas lapkričio 20 d., pažymint Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos 30 metų sukaktį. Miesto bendradarbiavimas su UNICEF sudarys galimybes vaikams dalyvauti jiems svarbių sprendimų priėmimo procese, kuriant ir plėtojant erdves bei paslaugas, skirtas vaikams.

„Vilnius yra pagarbos ir laisvės miestas, gerbiantis kiekvieną žmogų – nuo mažiausiųjų iki senolių. Per pastaruosius 5 metus pasistengėme, kad vaikus auginti Vilniuje būtų kuo saugiau ir paprasčiau. Atėjo laikas ne tik vaikams duoti tai, kas jų vaikystę ir edukaciją daro geresnėmis, bet ir pasiimti iš vaikų tai, ko dažnai nebeturi suaugę – pastabumą detalėms, fantaziją ir nebijojimą kurti. Šis bendradarbiavimas būtent tai ir leis įgyvendinti“,  –  sako miesto meras Remigijus Šimašius.

Vaikų balsai, poreikiai, prioritetai ir teisės turės tapti neatsiejama viešosios politikos ir sprendimų dalimi. UNICEF atliktų tyrimų duomenys rodo, kad vaikų teisių stiprinimas, įgalinimas politikoje ir praktikoje prisideda prie vaikų gyvenimo kokybės augimo.

Vilnius yra pagarbos ir laisvės miestas, gerbiantis kiekvieną žmogų – nuo mažiausiųjų iki senolių.

Stengiantis sukurti saugią ir jaukią aplinką mažiesiems vilniečiams, mieste per pastaruosius trejus metus įrengta daugiau kaip 130 naujų modernių vaikų žaidimų aikštelių. Aikštelių priežiūrai kasmet skiriama  apie 170 tūkst. eurų. Teigiami pokyčiai palietė ir visas sostinės mokyklas. Švietimo srities finansavimas nuo 2015 m. iki šių dienų išaugo dvigubai ir 2019 metais jau viršijo 300 mln. eurų. Vien šiemet sostinės savivaldybė atnaujina ir remontuoja 252 mokyklas ir darželius visame mieste. Ugdymo įstaigų atnaujinimui ir naujų mokyklų statybai savivaldybė skyrė daugiau nei 16 mln. eurų. Vilnius vaikų ir paauglių vasaros stovyklų  finansavimą padidino 7 kartus – tai leidžia beveik 10  tūkstančių  vilniečių  vaikų smagiai  leisti vasarą net 160 įvairiausių stovyklų. Pastačius naują Fabijoniškių baseiną, Vilniuje startavo antrokų mokymo plaukti programa ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“. Siekiama, kad kuo daugiau antrų klasių moksleivių įgytų plaukimo įgūdžių. Per sezoną programoje dalyvauja apie 6,3 tūkst. vaikų.

Sprendimui pasirašyti memorandumą šiandien posėdyje pritarė Vilniaus miesto taryba. Vaikams draugiško miesto suteikimas yra tarptautinis pripažinimas, kad miestas rūpinasi vaiko teisėmis. Pasirašius memorandumą, bus nusimatyti konkretūs miesto tikslai, prioritetai, sudarytas veiksmų planas, pokyčių stebėsenos rodikliai. Projekto eigoje UNICEF organizuos mokymus, teiks metodinę ir kitą reikalingą pagalbą.

GALERIJA

  • Sostinė sieks įtraukti vaikus į viešąjį miesto kūrimą
  • Sostinė sieks įtraukti vaikus į viešąjį miesto kūrimą
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geriausias darbo pasiūlymas

Tai geriausias uždarbis. Pirmą mėnesį gavau 25386 USD už darbą 3 vaalandas per dieną. Aš pradėjau prieš keturis mėnesius ir iš karto namo pasiimdavau bent 5638–7364 USD per savaitę. Aš negaliu patikėti, kaip lengva buvo, kai aš tai išbandžiau. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Tai aš ir darau .....................>>>>>>>>>>>>>>> w­­­w­­­w.C­­­a­­s­­­h­­F­­­l­­­o­­­w77.C­o­m

Sostinės išsostinimo profesionalus ugdys!

Jaunuosius šimašiukus? Na, kaip buvo spaliukai - Lenino anūkai :) --- Vilniaus Išsostinimas, nutautinimas, užbetonavimas, aptvėrimas stiklu, žolės ir medžių išnaikinimas su visomis šaknimis - štai kur nuo Vilniaus prasidedanti Vilniaus šimašizacijos esmė! Jam reikia jaunųjų entuziastingų pagalbininkų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS