Sostinėje bus atidarytas dirbtinės bangos baseinas | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE BUS ATIDARYTAS DIRBTINĖS BANGOS BASEINAS

  • 2

Sostinės Naujamiesčio rajone kitais metais bus atidarytas dirbtinės bangos baseinas, penktadienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Algirdo gatvėje esančiose patalpose taip pat bus įrengta kūrybinių-edukacinių veiklų erdvė, gyvenamosios patalpos rezidentams.

Šias paslaugas teiks konkursą laimėjusi įmonė „Coffee break LT“.

„Vilnius – inovatyvus miestas. Esame labai laimingi, kad prie to prisidėsime ir mes. Banglenčių sportas taps prieinamas visiems – gal net nedrįstantiems apie tai svajoti. Tokio tipo dirbtinės bangos „surf“ baseinas bus pirmasis tūkstančio kilometrų spinduliu. Tikime, ši erdvė taps nauju traukos centru Vilniuje inovatyviems ir kūrybiškiems žmonėms“, – sakė bendrovės vadovas Arūnas Budreckas.

Projektas „Citywave“ vandens pramogomis leis mėgautis tiek banglenčių sporto profesionalams, tiek norintiems pradėti ar išbandyti šią sporto šaką. Čia bus organizuojamos ir vaikų stovyklos, teikiamos įrangos nuomos paslaugos.

Kultūrinių-edukacinių veiklų erdvė bus skirta fotografijos parodoms ar praktiniams užsiėmimams, konferencijoms, pristatymams, diskusijoms, mokymams, kūrybinėms dirbtuvėms.

A. Budreckas sako, kad kūrybinių-edukacinių bei kultūrinių erdvių paslaugas planuojama teikti nemokamai vaikams, studentams, žmonėms su negalia, o senjorams taikyti nuolaidas bilietams.

Taip pat vadovas akcentuoja, kad sukurtomis erdvėmis savo poreikiams nemokamai galės naudotis vietos bendruomenė pagal suderintą grafiką – ne mažiau kaip keturis kartus per mėnesį.

Įrengiant patalpas, planuojama investuoti daugiau nei 2 mln. eurų. Numatoma atidarymo data – 2023-iųjų gruodį.

GALERIJA

  • Sostinėje bus atidarytas dirbtinės bangos baseinas
  • Sostinėje bus atidarytas dirbtinės bangos baseinas
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rici

Kada pagaliau atidarys Lazdynų baseiną?

Kirvis

Ar issiviepelis nukabino pe de ras tines girliandas nuo Kaledines egles? Kada Lukiskiu aiksteje Vytis stoves?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS