Svarbu poilsiautojams: Salotės ežeras užterštas bakterijomis | KaunoDiena.lt

SVARBU POILSIAUTOJAMS: SALOTĖS EŽERAS UŽTERŠTAS BAKTERIJOMIS

  • 6

Dėl užterštumo specialistai rekomenduoja nesimaudyti Kauno mariose, Vilniaus Salotės ir Balsio ežeruose bei Marijampolės Žaltyčio ir Yglos ežeruose.

Pasak Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Aplinkos sveikatos skyriaus vedėjos Gražvydės Norkienės, šių ežerų vanduo užterštas žarniniais enterokokais arba žarnyno lazdelėmis.

Penktadienį Kaune ir Vilniuje planuojama atlikti papildomus maudyklos vandens kokybės tyrimus siekiant nustatyti taršos pobūdį ir trukmę, Marijampolėje vanduo ištirti jau paimtas.

„Kol negauta pakartotinių tyrimų rezultatų, rekomenduojama šiose maudyklose nesimaudyti, ypač vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms, sergantiesiems chroniškomis ligomis“, – BNS sakė G. Norkienė.

Pakartotinių tyrimų rezultatai turėtų būti kitos savaitės pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Aldona

Salotes papludimys patogioj vietoj, ezeras negilus, tinka maudytis. Man ypac patinka ta pievele arciau automobiliu stovejimo aiksteles, nes ten maziau zmoniu, labai geras priejimas prie vandens, saugiau palikti daiktus, kai eini maudytis. Vanduo drumzlinas, bet nepasakyciau, kad uzterstas. Viskas butu tiesiog puiku. Deja, paskutiniu metu ten pasijutau tarsi buciau moteru pliaze. Kai kurios moteriskes isigudrino begediskai degintis plikais papais. Svarbiausia, kad daugiausia tai daro ne piemeneles, o subrendusios moteriskes. Juk ten yra aukstos zoles, tikrai galima pasislepti, bet jos nugula salia ir isvercia savo papus. Tik pakelk akis ir svyst kazkieno nuogi papai. Demesio trukumas. Apart sito, tikrai gera vieta poilsiui.

Jurga

Tragedija. Smirdantis vanduo.maudymukas smirdejo kazkokia nafta su hemikalais ar pan. Tragedija o dar tiek mazu vaiku ten maudosi!

Anonimas

Pasimaudzius salotes ezere, susirgau slapimo pusles uzdegimu...taip kad atsargiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS