„TEDxVilniusED“ prabils apie žaidžiantį protą | KaunoDiena.lt

„TEDXVILNIUSED“ PRABILS APIE ŽAIDŽIANTĮ PROTĄ

  • 0

„Intelligence Having Fun“ – kai protas žaidžia. Tokiu šūkiu lapkričio 26 d. intelektualią publiką pasitiks konferencija „TEDxVilniusED“, kuri rengiama pagal pasaulyje garsių TED konferencijų formatą.

Joje profesionalai dalinsis idėjomis, kaip iš-laisvinti proto kūrybingumą bei sieks iš naujo apibrėžti edukacijos sąvoką. Regist-racija į renginį prasideda jau šiandien – bilietus įsigis žiūrovai, praėję organizatorių atranką.

„Inovacijos klesti tik tokioje aplinkoje, kurioje skatinamas kūrybingumas. O jis atsiranda tada, kai atradimo džiaugsmas ir eksperimento nesėkmė vertinami su vienodu pozity-vumu ir žaismingumu. Neabejingiems kūrybiškumui rūpi, kaip šį principą taikyti visur – šeimoje, mokykloje, darbe ir, svarbiausia, švietimo sistemoje“, – sako Justina Stašelytė, „TEDxVilniusED“ kuratorė.

Todėl, lapkričio 26 d., „Menų spaustuvėje“ Vilniuje vyksiančioje konferencijoje laukiami visi, kuriems rūpi edukacijos dabartis ir ateitis: mokytojai, dėstytojai, tėvai, švietimo atstovai. Renginyje laukiama ir vaikų nuo 7 iki 13 metų – jie visą dieną galės dalyvauti žaismingose dirbtuvėse ir patirti kūrybiškos edukacijos džiaugsmą.

O tuo metu įkvepiančias kalbas ant scenos sakys žinomi edukacijos specialistai, mokslininkai, inovatoriai. Dalyviai laikysis TED konferencijų taisyklių – jų pranešimai bus įtraukiantys, sakomi anglų kalba ir truks ne ilgiau 20 minučių. Į lietuvių kalbą pranešimai bus verčiami to pageidaujantiems žiūrovams. Kalbos bus filmuojamos ir vėliau talpinamos internete, kur jas matyti galės visas pasaulis.

„Nepaisant to, kad kalbas po renginio galima peržiūrėti internete, kasmet sulaukiame vis gausėjančio žiūrovų skaičiaus „TEDxVilnius“ konferencijose. Nes jose per pertraukas rengiami kūrybiniai užsiėmimai, vyksta interaktyvi komunikacija tarp dalyvių ir žiūrovų, gimsta naujos pažintys ir yra daug galimybių savo mintimis dalintis su kitais, skleisti idė-jas ir kurti pagrindus bendriems projektams ateityje“, – sako J. Stašelytė.

Registruotis bilietų įsigyjimui į „TEDxVilniusED” konferenciją galima jau nuo šiandien - tam reikia užpildyti anketą, kurią rasite http://www.tedxvilnius.com/tedxvilniused2016. Organizatoriai atrinks žiūrovus, kuriems rūpi edukacijos tema, kurie turi nuomonę šiuo klausimu ir pasirengę drąsiai ja dalintis su kitais. Registracija vyks iki lapkričio 9 dienos. Apie galimybę įsigyti bilietą atrinkti kandidatai bus informuojami iki lapkričio 11 dienos.

Bilieto kaina į „TEDxVilniusED“ renginį suaugusiam yra 40 Eur, o bendras vieno iš tėvų ir vaiko bilietas - 60 Eur. Pagal visame pasaulyje vykstančių „TED“ konferencijų reikalavimus, renginiai yra nesiekiantys pelno – visi pinigai už bilietus skiriami renginio organizavimui, komanda dirba savanoriškais pagrindais, taip pat ir pranešėjai dalyvauja neatlygintinai.

Panaši konferencija apie edukaciją Vilniuje buvo organizuojama ir pernai, kuri vadinosi „TEDxKids@Vilnius” ir pakvietė praleisti dieną ateities mokykloje. Renginyje dalyvavo300 žmonių, savo kalbomis įkvėpė 12 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, o vaikai interak-tyviai leido laiką 3D modeliavimo, programavimo, kinetinių skulptūrų kūrimo, maisto tech-nologijų ir kituose, su inovacijomis susietuose užsiėmimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS