Teismas spręs dėl baudos „Vilniaus energijos“ prezidentui | KaunoDiena.lt

TEISMAS SPRĘS DĖL BAUDOS „VILNIAUS ENERGIJOS“ PREZIDENTUI

  • 0

Teismas balandį apsispręs, ar Prancūzijos koncernui "Veolia" priklausančios "Vilniaus energijos" prezidentas Linas Samuolis nebendradarbiavo su Kainų komisija, atliekančia įmonės patikrinimą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį bylos nagrinėjime paskelbė pertrauką ir numatė posėdį balandžio 18 dieną. Pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą L.Samuoliui gali būti skirta iki 77 eurų bauda.

"Sprendimo dar nėra, paskelbta pertrauka ir numatytas dar vienas posėdis, kuris įvyks balandžio 18 dieną", - BNS sakė teismo atstovė Guoda Paužaitė.

Pasak jos, teismas sprendžia dėl Kainų komisijos surašyto administracinės teisės pažeidimo protokolo L.Samuoliui už tai, kad šis tikrinimų metu nepaskyrė atsakingų asmenų.

"Kainų komisija gruodžio 16 dieną L.Samuoliui surašė protokolą dėl to, kad 2015 metų spalio 13 ir 15 dienomis tikrinimo komisijos vizito metu jis nepaskyrė įgaliotų atsakingų asmenų, kurie dalyvautų atliekant patikrinimą ir bendradarbiautų su komisijos nariais", - teigė teismo atstovė.

Tyrimą, ar visos "Vilniaus energijos" 2012-2015 metų šilumos gamybos sąnaudos buvo pagrįstos, komisija planuoja baigti balandį. "Vilniaus energijai" neteikiant visų reikalingų dokumentų, komisija 2015 metų gruodį bendrovei skyrė 600 tūkst. eurų baudą ir įpareigojo pateikti trūkstamus dokumentus.

Konkurencijos taryba gruodį "Vilniaus energijai" skyrė 19,004 mln. eurų baudą, o su ja susijusiais biokuro tiekėjai "First Opportunity" (buvusi "Bionovus") - dar 3,529 mln. eurų. Bauda skirta už tai, kad "Vilniaus energija" biokurą pirko tik iš "Bionovus" ir nepasinaudojo konkurencija bei galimybe šilumą tiekti pigiau. Anot tarybos, biokuras buvo pirktas 15 proc. brangiau nei rinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS