Teismas: „Vilniaus nacionalinis stadionas“ iš konkurso pašalintas teisėtai | KaunoDiena.lt

TEISMAS: „VILNIAUS NACIONALINIS STADIONAS“ IŠ KONKURSO PAŠALINTAS TEISĖTAI

  • 0

Vilniaus valdžia pagrįstai pašalino bendrovę „Vilniaus nacionalinis stadionas“ iš sporto komplekso Šeškinėje statybų konkurso, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė bendrovės ieškinį.

„Bendrovė teikė konkurso organizatoriui tikrovės neatitinkančią informaciją, turėdama tikslą suklaidinti dėl pasiūlymo atitikimo išankstinės atrankos kriterijams, tai yra teikė melaginą informaciją, todėl perkančioji organizacija turėjo pareigą tokį pasiūlymą atmesti“, - rašoma teismo nutartyje.

„Vilniaus nacionalinis stadionas“ siekia, kad būtų panaikinti savivaldybės sprendimai atmesti jos preliminarų pasiūlymą, nekviesti jos dalyvauti tolesnėse procedūrose, ir įpareigoti savivaldybę pripažinti, kad įmonė atitinka reikalavimus bei vertinti jos pasiūlymą.

Nutartį per 14 dienų galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nuo kovo pradžios „Vilniaus nacionalinio stadiono“ prašymu Vilniaus apygardos teismas yra uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“. Šis draudimas vis dar galioja.

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis industries“. Ją planuota pasirašyti per mėnesį.

„Vilniaus nacionalinį stadioną“ konkurso komisija antrą kartą iš pirkimo pašalino sausio pabaigoje dėl nepakankamos kvalifikacijos ir galbūt melagingai teiktų duomenų. Anot savivaldybės, įmonė per daugiau nei du mėnesius taip ir nepateikė įrodymų, kad jos ar jos partnerių pajėgumai yra realūs, užtikrinti ir pakankami sėkmingam projekto įgyvendinimui, o tai darydama klaidino vertinimo komisijos narius ir ekspertus.

Derybose su „Axis industries“ savivaldybės ir Vyriausybės institucijų komisija sutarė kompleksą pastatyti už 79,9 mln. eurų.

Pagal projektą, komplekse su stadionu dar būtų lengvosios atletikos aikštė, įvairios treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės, vaikų darželis, biblioteka.

Planuojama, kad 36,5 mln. projekte investuos valstybė, 33,5 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos parama, 2,96 mln. – savivaldybės lėšos.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS