Turi paaiškėti, kuri idėja taps naujuoju Vilniaus simboliu | KaunoDiena.lt

TURI PAAIŠKĖTI, KURI IDĖJA TAPS NAUJUOJU VILNIAUS SIMBOLIU

Rugsėjo 19 dieną Vilniuje vyks Nacionalinės koncertų salės „Tautos namai“ architektūrinių idėjų konkurso apdovanojimai. Turėtų paaiškėti, koks pastatas stovės ant Tauro kalno ir kuri idėja taps naujuoju Vilniaus simboliu bei kultūros židiniu.

Parodoje bus pristatomos net 248 pateiktos architektūrinės idėjos Nacionalinei koncertų salei.

Renginį atidarys Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, dalyvaus Tarptautinės architektų sąjungos generalinis sekretorius Serbanas Ion Tiganas, vertinimo komisijos narys Xanderis Thomas Vermeulenas Windsantas, gausi Lietuvos architektų ir kultūros atstovų bendruomenė.

Renginyje bus apdovanotos pirmąsias tris vietas laimėjusios architektų komandos iš užsienio ir Lietuvos.

Vienas svarbiausių sostinės projektų – Nacionalinės koncertų salės ant Tauro kalno – architektūrinės idėjos konkursas buvo paskelbtas vasario mėnesį kartu su Tarptautine architektų sąjunga, vienijančia viso pasaulio architektus.

Ir aš matau architektų degančias akis, kad daug kas norėtų, kad jų pastatas atsirastų tokioje vietoje. Čia bus ikoninis dalykas vienareikšmiškai.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tada pareiškė viltį, kad šis konkursas suvilios geriausius pasaulio architektus.

„Nėra toks dažnas reiškinys kai Tarptautinė architektų sąjunga skelbia konkursus kartu su miestu ir šalimi. Baltijos šalyse per visą istoriją tai yra apskritai pirmas kartas. Objektas, pati vieta yra labai reikli ir kartu labai užvedanti, nukelianti mus į priekį su fantazijomis. Istoriškai irgi labai svarbi. Ir aš matau architektų degančias akis, kad daug kas norėtų, kad jų pastatas atsirastų tokioje vietoje. Čia bus ikoninis dalykas vienareikšmiškai,“ – Vilniaus rotušėje specialiai surengtame konkurso pristatyme sakė R. Šimašius.

Kultūros ministras M. Kvietkauskas sakė, kad Nacionalinei koncertų salei statyti yra numatyti 52 mln. eurų.

„Numatyta suma yra 52 milijonai eurų šio projekto įgyvendinimui. Sklypo pirkimui, pirmiesiems griovimo darbams jau yra panaudota Vilniaus savivaldybės lėšų 6 milijonai. Sumą siekta apibrėžti racionaliai, atsižvelgiant į užsienio šalių tokių salių statymo patirtis,“ – sakė M. Kvietkauskas.

Būsimoji koncertų salė patenka į paveldo apsaugos zona, pastato aukštingumas ribojamas iki 25 m. Todėl dalis pastato patalpų greičiausiai bus įrengiama po žeme.

Planuojama, kad Nacionalinės koncertų salės įkurtuvės vyks 2023 metais. Tikėtina, kad salėje reziduotų Valstybinis simfoninis orkestras.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tauta

Vietoje rūmų su kolonomis rengiasi pastatyti karkasinius šiltnamius pagal užsienio projektuotojų parengtą projektą. Savų neužtenka šiltnamiams projektuoti, užsieniečiai brangiau lupa, gudriau mulkina. Mus laiko durnais, gudručiai gudragalviai, tautos "patriotai". Kai pastatys, "neatsigrožėsite" - kaip su tuo kanalizacijos vamzdžiu per Neries upę.

Kaip ostapiškai benderiška

Koncertų salė - „Tautos namai”. Ar iš neišsilavinimo, nesuvokimo, kokia veikla būdinga tautos namams, ar eilinis bendradarbiavimas naikinant lietuvišką Vilniaus kilmę ir istoriją?

hegef

Kviečiu jus į privatų lietuviško sеkso klubą - www.vplan.com/emma23 Tai geriausia vieta susirasti sеkso partnerį! Siųsti man ten laišką :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS