Už važiavimą A juosta gresia baudos | KaunoDiena.lt

UŽ VAŽIAVIMĄ A JUOSTA GRESIA BAUDOS

Daugiau nei dvejus metus vairuotojai galėjo nekreipti dėmesio į tik maršrutiniam transportui skirtas eismo juostas Kęstučio ir K.Donelaičio gatvėse. Nuo šiol jomis važinėjantieji bus baudžiami.

Prieš dvejus metus keturiose Kauno centro gatvėse buvo pažymėtos tik maršrutiniam transportui skirtos eismo juostos. Pagal Kelių eismo taisykles maršrutiniam transportui skirta kelio dalimi negali važiuoti jokia kita transporto priemonė, išskyrus dviračius ir mopedus.

Iki praėjusios savaitės vairuotojai šio reikalavimo neprivalėjo laikytis Kęstučio ir K.Donelaičio gatvėse, nes jose nebuvo įrengti kelio ženklai, be kurių horizontalusis žymėjimas negalioja. Tokie kelio ženkliai buvo tik Vytauto prospekte ir Šv.Gertrūdos gatvėje.

"Vairuotojus pratinome prie naujovių ir nusprendėme, kad laikas įrengti ženklus", – aiškino savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Sprendimu tik maršrutiniam transportui skirti pirmąsias kelių gatvių eismo juostas Kauno policija nebuvo susižavėjusi. Vadinamoji A juosta pasitvirtina ilgose gatvių atkarpose, kurių dešinėje nėra automobilių stovėjimo vietų ir daug įvažų į kiemus. Pagal taisykles tokiose gatvėse į dešinę galima pasukti iš anksto persirikiavus į A juostą. Vienam vairuotojui "iš anksto" gali reikšti 5, o kitam – 50 m. Už važiavimą arba automobilio pastatymą A juostoje gresia bauda nuo 50 iki 100 litų.

Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos vyr. specialistas Linas Gudonis teigė, kad per dvejus metus dėl A juostų didelių nesusipratimų nebuvo kilę, tačiau policija joms didelių simpatijų nereiškia.

"Nelabai mes jų norime. Kęstučio ir K.Donelaičio gatvėje nėra didelės problemos, nes jų važiuojamosiose dalyse jau nuo seniau negalima palikti mašinų, bet neramu, kad sunkiai valdoma padėtis bus Savanorių prospekte", – būgštavo L.Gudėnas.

Savanorių prospekte, nuo Taikos prospekto iki Kovo 11-osios gatvės, A juostos turėtų būti pažymėtos kitais metais. Šiuo metu Savanorių prospekto pirmoji juosta būna užstatyta prospekto gyventojų automobiliais. Policija baiminasi, kad dėl A juostos gyventojai įpročių nekeis. Kauno savivaldybės atstovai policijai dažnai pagrūmoja, kad ši per mažai dėmesio skiria neleistinose vietose pastatytiems automobiliams. Policija skėsčioja rankomis – mašinų neturintys kur statyti vairuotojai neretai spjauna į draudimus. O iš ilgų, automobiliams statyti nenumatytų gatvių atkarpų kas vakarą vežti dešimtis automobilių nėra nei laiko, nei pajėgų.


Taisyklė

Raidė "A" žymi važiuojamosios dalies juostą, skirtą tik maršrutiniam transportui, arba maršrutinio transporto stotelę.

Šaltinis: Kelių eismo taisyklės

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

xxx

tai kiek, pagaliau, metru yra tas is anksto persirikiuoti norint pasukti???

Viciunia

Jei nori pinigų(už pažeidimus),turi surasti ir laiko ,ir jėgų.Tūlas dirbdamas darbovietėje ,norėdamas gauti atlyginimą,skiria 8 -nias valandas ir savo dalį jėgų(sveikatos).Tai kodėl kam priklauso dirbti- nedirba?Krūvos pinigų mėtosi Mieste-tik reikia mokėti ir n o r ė t i juos paimti.Už vienus KET taisyklių pažeidimus baudžia,ouž kitus-niekada.Toks įspūdis,kad policininkai patys prastokai žino Jas.

RR

nesamoniu idiotai prigalvoja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS