Uždegta žalia šviesa nacionaliniam stadionui: bus atidarytas 2022-aisiais | KaunoDiena.lt

UŽDEGTA ŽALIA ŠVIESA NACIONALINIAM STADIONUI: BUS ATIDARYTAS 2022-AISIAIS

Baigėsi pusmetį trukusios Vilniaus savivaldybės, Vyriausybės ir potencialaus koncesininko „Axis Industries“ derybos dėl nacionalinio stadiono.

Sutarta ne tik dėl finansinių, techninių ir teisinių Daugiafunkcio centro projektų aspektų, bet ir įvairių smulkmenų, tokių kaip stadiono dangos.

„Sutapimas, kad prieš šio vakaro futbolo rungtynes turime gerų naujienų dėl Nacionalinio stadiono. Daugiafunkcis kompleksas ir nacionalinis stadionas po šių derybų tampa nebe tolimu miražu, tačiau Vilniaus, Vyriausybės ir verslo efektyvios partnerystės konkrečiu planu“, - džiaugėsi Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Daugiafunkcis kompleksas, pasak Vilniaus mero, bus atidarytas 2022 m.

Derybų metų buvo sutarta, kad nacionaliniame stadione, kuriame varžybas stebės iki 15 tūkst. žiūrovų, bus įrengta aukščiausio lygio hibridinė danga, ant kurios buvo žaidžiamas šių metų pasaulio futbolo čempionatas ir kuri yra naudojama aukščiausio lygio Anglijos ar Ispanijos nacionalinių čempionatų varžybose.

Šalia stadiono iškils trys futbolo aikštynai treniruotėms, šešios krepšinio aikštelės, rankinio, gimnastikos, bokso aikštynai. Bus pastatytas ir atskiras lengvosios atletikos aikštynas.

Bendra projekto vertė - 80 mln. eurų, o nacionalinio stadiono vertė - apie 33 mln. eurų. Daugiafunkcis kompleksas ant Šeškinės kalvų bus skirtas sveikatinimui, ugdymui ir užimtumo skatinimui.

22 ha teritorijoje taip pat bus įrengtas kultūros centras, biblioteka, 300 vietų vaikų darželis ir sporto muziejus.

Laukia teismo sprendimo

Iš nacionalinio stadiono konkurso eliminuotos įmonės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ vadovas Renatas Načajus tvirtina, kad juos nustebino Vilniaus savivaldybės pozicija, nes kol kas tebevyksta teismų procesai dėl stadiono konkurso.

„Visų pirma, mums labai keista dabartinė Vilniaus savivaldybės pozicija, jiems žinant, kad šiuo metu vis dar vyksta teismo procesai, elgtis taip, lyg UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ jau būtų galutinai pašalintas iš konkurso, yra tiek neteisinga, tiek ir nesąžininga. Dar rugpjūčio mėn. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė UAB „Vilniaus nacionalinio stadiono“ kasacinį skundą, o galutinis teismo sprendimas bus paskelbtas po 8 dienų t. y. spalio 19 dieną“ – rašoma įmonės išplatintame pranešime.

Bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ siekia, jog būtų grąžinta į nacionalinio stadiono konkursą ir būtų vertinamas jos pateikto preliminaraus pasiūlymo turinys.

„Stebėdami Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Axis Industries“ derybas, matome tendencingus veiksmus, kad visi procesai yra skubinami, siekiant kuo greičiau užbaigti konkursą su vienu dalyviu, taip pat įvairiais viešais pranešimais bandoma formuoti politikų, visuomenės, o tuo pačiu ir teismų nuomonę. Jau tendencija tapo tai, kad teismo sprendimų paskelbimo išvakarėse, Vilniaus miesto savivaldybė paskelbia apie sėkmingą derybų eigą su kitu likusiu dalyviu, tuo pačiu formuodama poziciją, kad UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ konkurse jau yra nebepageidaujamas.

Kol Aukščiausiasis Teismas nepriėmė sprendimo dėl UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“, toks neargumentuotas konkurso procedūrų skubinimas, sudaro pagrindą išvadai, kad yra besąlygiškai palaikomas vienintelis konkurse paliktas dalyvis. Nuo pat pradžių savivaldybė taikė dvigubus standartus – UAB „Axis Industries“ ne tik nepateikė pasiūlymo kaip reikalauja sąlygos, bet ir neatitiko kvalifikacinio reikalavimo jau pirminiame konkurso etape.

Nuo pat pradžių buvome ir esame pasirengę diskusijai, kad kilęs ginčas būtų baigtas pačiu efektyviausiu ir operatyviausiu būdu – taikos sutartimi, tačiau institucijos to nenorėjo. Šiuo metu laukiame Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo.

Be to, savivaldybės pažadai dėl įvairios sporto infrastruktūros statybų Vilniaus mieste terminų ir kainų subliuško vėl, kai baseinų statybos vėl pabrango, o atidarymo terminai taip pat nusikėlė. Beje, baseiną stato ta pati „Axis Industries“, – nemalonią situaciją dėl iki šiol neatidaryto baseino priminė „Vilniaus nacionalinio stadiono“ vadovas R. Načajus.

GALERIJA

  • Uždegta žalia šviesa nacionaliniam stadionui: bus atidarytas 2022-aisiais
  • Uždegta žalia šviesa nacionaliniam stadionui: bus atidarytas 2022-aisiais
  • Uždegta žalia šviesa nacionaliniam stadionui: bus atidarytas 2022-aisiais
Savivaldybės vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Che, bus kaip visuomet... :/

Aras

Gal palaukim,po Šimčiaus valdymo laikų,gal ateis protingesnis,kurio protas viršija tauro rago ragus?

vidma60

Kodėl tik "Žalgirio " arenos dydžio stadionas? Lietuvoje yra ir mažesnių arenų, galima buvo lygiuotis į jas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS