Vėžiu sergantys vaikai Santariškėse laidė aitvarus | KaunoDiena.lt

VĖŽIU SERGANTYS VAIKAI SANTARIŠKĖSE LAIDĖ AITVARUS

  • 0

Artėjant Atvelykiui paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ kartu su prekybos tinklu „Maxima“ tradiciškai, jau septintus metus iš eilės, surengė kūrybines dirbtuves Vaikų ligoninės Onkohematologijos skyriuje Vilniuje besigydantiems vaikams. Šiemet mažiesiems skyriaus pacientams buvo atvežta bespalvių aitvarų, kad pasitelkę savo kūrybiškumą ir tėvų pagalbą, šie nuspalvintų aitvarus, ir šią gražią pavasario dieną pakeltų juos į dangų pievoje šalia Santariškių Onkologijos skyriaus.

Aitvarus savo rankomis pagamino prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai, kurie kasmet sugalvoja ir surengia jaukią Atvelykio šventę „Mamų unijos“ globojamo Onkohematologijos skyriaus pacientams. Šiame skyriuje yra 20 palatų, kuriose nuolat gydosi apie 40 vaikų – nuo kūdikių iki 18 metų amžiaus. Dauguma jų yra beveik nuolatiniai skyriaus gyventojai – kova su sunkia liga priverčia juos ir jų šeimas įsikurti ligoninėje.

„Atvelykio šventė tapo tradicija, kuria stengiamės po niūrokos žiemos įkvėpti sunkiai sergantiems vaikams ir jų tėvams optimizmo. Dėl to visuomet sugalvojame spalvingas užduotis ir pramogas, kurios paskatintų matyti gyvenime daugiau spalvų, sukeltų šypseną ir padėtų trumpam užmiršti sunkią kasdienę kovą su liga“, – sako paramos ir labdaros fondo „Mamų unijos“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Renginyje dalyvavo ir „Mamų unijos“ viena steigėjų Rūta Milkelkevičiūtė, kuri apie gerus darbus ragino kalbėti garsiai. „Kuo daugiau žmonių kviečiu prisijungti prie gerų darbų iniciatyvų ar imtųsi jų patiems. Galima padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, galima sodinti gėles mieste ar sugalvoti ką nors kita. Ir apie juos reikia kalbėti garsiai. Viešinti reikia ne greičio vairuojant rekordus, ne sportinius triukus, o gerus darbus. Nes kalbėjimas apie juos formuoja nuomonę, jog padėti kitam yra elgesio norma“, – sako „Mamų unijos“ steigėja.

Ligoninėje su vaikais aitvarus spalvinusi prekybos tinklo „Maxima“ Įvaizdžio departamento direktorė Inga Romanovskienė taip pat atvežė vaikams savo gamybos aitvarą. „Su „Mamų unija“ bendradarbiaujame jau septynerius metus ir kartu stengiamės jų globojamiems mažiems ligoniukams padėti ne tik finansiškai, bet ir asmeniniu dėmesiu. Kelis kartus per metus aplankome juos ir sukuriame nedideles, jaukias šventes. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šiemet prie Atvelykio šventės prisidėjo ir daugiau mūsų darbuotojų, kurie su dideliu užsidegimu gamino milžiniškus aitvarus, kuriuos šiandien mes spalvinome ir paleisime į dangų“, – sakė I. Romanovskienė.

Per praėjusius metus prekybos tinklas „Maxima“ savo pirkėjų dėka padėjo surinkti 40 tūkstančių eurų vertės paramą sergantiems vaikams. Minėta suma suaukota kasmetinės „Reikia draugų“ akcijos „Maxima“ parduotuvėse metu, kai gyventojai visoje Lietuvoje galėjo įsigyti aitvaru pažymėtą produkciją ir taip finansiškai padėti sunkiai sergantiems vaikams bei jų šeimoms.

Padėti mažiesiems Onkohematologijos skyriaus ligoniukams gali bet kuris šalies gyventojas ir dabar. Prisidėti galima įsigyjant Onkohematologijos skyriaus vaikų pieštų atvirukų „Maxima“ parduotuvėse, pervedant paramą į „Mamų unijos“ sąskaitą, perkant knygą „Pasakų namučiai“ arba įmetant auką į didžiosiose „Maxima“ parduotuvėse įrengtas specialias aukadėžes. Paramos ir labdaros fondui „Mamų unija“ galima padėti ir iki gegužės 1 dienos, skiriant 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

GALERIJA

  • Vėžiu sergantys vaikai Santariškėse laidė aitvarus
  • Vėžiu sergantys vaikai Santariškėse laidė aitvarus
  • Vėžiu sergantys vaikai Santariškėse laidė aitvarus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS