Vyriausybė atsisakė MRU ir VGTU sujungimo idėjos | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ ATSISAKĖ MRU IR VGTU SUJUNGIMO IDĖJOS

  • 0

Sauliaus Skvernelio vadovaujamas Ministrų Kabinetas trečiadienį nusprendė atsisakyti ankstesnio sumanymo sujungti Vilniaus Gedimino technikos (VGTU) ir Mykolo Romerio (MRU) universitetus.

Pagal Valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą buvo numatyta 2019 metais MRU reorganizuoti prijungimo prie VGTU būdu. Remiantis šiuo planu, universitetai Vyriausybei turėjo pateikti reorganizavimo sąlygų, reorganizavimo plano ir po reorganizavimo veiksiančio universiteto statuto projektus.

Siūlymo atšaukti jungimąsi projekto lydraštyje nurodoma, kad MRU ir VGTU nuomonės dėl konsolidavimo būdo iš esmės išsiskyrė, o universitetų tarybos iškėlė specialiąsias reorganizavimo sąlygas, todėl susitarimas dėl reorganizavimo nebuvo pasiektas.

Taip pat Vyriausybė pritarė siūlymui visus VGTU fakultetus sutelkti Saulėtekyje – sostinės studentų miestelyje.

„VGTU optimizavimas bus įgyvendinamas iš lėšų, gautų pardavus fakultetų pastatus Naugarduko ir J. Basanavičiaus gatvėse. Investicijos patvirtintos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir VGTU susitarimu“, – rašoma projekte.

S. Skvernelis: jungimo buldozeriu neiname

Vyriausybei atsisakius VGTU ir MRU universitetų jungimo, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad tai nulėmė nesutarimas tarp universitetų bendruomenių.

„Kad planas būtų efektyvus, jam turi pritarti abi bendruomenės, tai šis sprendimas šiandien priimtas dėl tos priežasties, kad MRU vadovybė ir bendruomenė nedemonstravo noro, siekio surasti geriausią sprendimą“, – per spaudos konferenciją trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

„Tikrai mes matėme labai stiprią galimybę, unikalią galimybę ir technologinį, ir humanitarinį universitetą viename. (...) Buldozeriu, kaip mus bando kaltinti, mes neiname“, – kalbėjo premjeras.

„Gaila, nes tuo metu, kai buvo rektoriumi dabartinis ministras (Algirdas Monkevičius – BNS), praktiškai buvo tikrai arti finišo tiesiosios šitų universitetų sinergija“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS