Vilniaus Lazdynų baseiną projektuos „Infes“ su partneriais | KaunoDiena.lt

VILNIAUS LAZDYNŲ BASEINĄ PROJEKTUOS „INFES“ SU PARTNERIAIS

Vilniaus Lazdynų baseiną projektuos Lietuvos vandens ir nuotekų valymo bei projektavimo bendrovė „Infes“ su partneriais, kuri laimėjo Vilniaus savivaldybės skelbtą projekto idėjos konkursą.

„Planuojama, kad projektavimas užtruks apie metus, po to iš karto numatyti senojo baseino griovimo ir naujojo statybos darbai, o daugiafunkcinis centras pradės veikti iki 2018 metų“, - pranešime spaudai sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Lazdynų sveikatingumo centrą „Infes“ projektuos kartu su Olandijos architektūros kompanija „Slangen+Koenis International“, architektūros įmone „Cloud architektai“ bei inžinerijos ir konsultacijų įmone „Sweco Lietuva“. Konsorciumas panašų centrą jau yra suprojektavęs Olandijoje, Danekampo mieste.

„Slangen+Koenis International“ kartu su „Cloud architektai“ bei kita Olandijos projektavimo bendrove „MP Ijsselstein, Netherlands“ už 521,3 tūkst. eurų jau projektuoja Klaipėdos baseiną.

Preliminari projekto vertė - 18,9 mln. eurų, iš kurių 16,1 mln. eurų būtų ES fondų parama, 2,02 mln. eurų - valstybės investicija, dar 0,79 mln. eurų - savivaldybės lėšos. Premjeras Algirdas Butkevičius vasarį minėjo, jog baseino vertė gali siekti apie 15 mln. eurų.

Praėjusių metų birželį centro statybą Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Jame būtų įrengti modernūs 25 ir 50 metrų plaukimo baseinai su pakeliamu dugnu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS