Vilniaus rajono mero rinkimus laimėjo socialdemokratas R. Duchnevičius | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO MERO RINKIMUS LAIMĖJO SOCIALDEMOKRATAS R. DUCHNEVIČIUS

Vilniaus rajono mero rinkimus sekmadienį laimėjęs socialdemokratas Robertas Duchnevičius sako, kad bus atviras visiems žmonėms, bei žada suvienyti į savivaldybės tarybą patekusias politines jėgas.

„Aš labai esu dėkingas visiems žmonėms, rinkėjams nepaisant to, ar balsą atidavė už mane, ar už oponentą, aš tikrai sakau, kad būsiu tas žmogus, kuris bus atviras visiems“, – žurnalistams partijos būstinėje sakė R. Duchnevičius.

„Visada akcentavau, kad kadangi visos partijos Vilniaus rajone atstovauja bent skirtingus elektoratus, jos turi vienytis, dirbti dėl žmonių gerovės, tai bandysiu būti jungiamąja grandimi, kuri galės tai daryti“, – pridūrė jis.

R. Duchnevičius teigė, kad jo pergalė yra ne tik Vilniaus rajono, bet ir visos Lietuvos pergalė.

„Mes parodėme, kad ne dėl kažkokių asmeninių ambicijų, o dėl tų problemų mes galime vienytis ir ne viską lemia finansai, dideli resursai ir administracinis aparatas, kuris buvo kurtas per daug dešimtmečių“, – kalbėjo socialdemokratas.

Politikas pažymėjo, kad jo pergalę rinkimuose lėmė atvirumas rinkėjams, aktyvus darbas opozicijoje bei bendravimas su gyventojais. 

„Turime suprasti, kad Vilniaus rajonas yra įvairiatautis, jis yra labai skirtingas, net elektoratas yra labai skirtingas. Kaip žmonės gyvena pasienyje, jie labai skirtingai gyvena Riešėje ar Avižėniuose ir kartais net nežinome daug ko vieni apie kitus“, – teigė R. Duchnevičius.

„Turime suvokti tai, kad čia reikia vienijančios, o ne skaldančios politikos – apie tai ir kalbėjau (kampanijos metu – BNS)“, – pridūrė išrinktasis Vilniaus rajono meras.

Jis antrajame ture iškovojo pergalę prieš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) kandidatą Waldemarą Urbaną.

LLRA-KŠS atstovai Vilniaus rajoną valdė nuo 1995 metų, kai buvo įkurta ši savivaldybė.

R. Duchevičius tikisi, jog socialdemokratams pavyks stabilizuoti santykius su Vilniaus rajono taryboje daugumą iškovojusia Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

„Aš įsivaizduoju, kad mes turėsime sėsti prie bendro stalo, sudėlioti savo programinius punktus ir, aišku, pasidalyti politinės įtakos sferas“, – sakė R. Duchnevičius.

„Mane parėmė ir centro dešinės koalicija, tai jie irgi tame procese turi dalyvauti. (...) Mano siūlymas bus, kad ir Lenkų rinkimų akcija, ir centro dešinė ateitų kartu ir dirbtų gyventojų gerovei“, – pridūrė jis.

R. Duchnevičius teigė, kad pirmas darbas bus sudėlioti politinę komandą. Pasak jo, dėl vicemero du kartus balsuos taryba, o jai nepritarus, meras jį galėsiąs skirti vienašališkai. Tuo metu administracijos direktorius, anot R. Duchnevičaus, bus socialdemokratų žmogus.

„Kitą savaitę mes vesime derybas, esu nusimatęs kelis asmenis. (...) (Administracijos direktorius – BNS) nebūtinai partietis, bet socialdemokratų simpatikas tai taip“, – teigė jis.

Anot R. Duchnevičiaus, kitas darbas sudėliojus komandą bus švietimo problemų sprendimas. 

Kandidatas patvirtino, kad Didžiosios Riešės apylinkėje – paskutinėje, iš kurios atkeliavo rinkimų rezultatai, nulėmę jo pergalę – kilo ginčų dėl protokolų pasirašymo. Politikas taip pat patvirtino girdėjęs, jog į šią apylinkę oponentai buvo iškvietę policiją, tačiau teigė nežinantis, dėl kokių priežasčių.

R. Duchnevičius antrajame ture sekmadienį gavo 50,2 proc. balsų, o W. Urbanas – 49,07 proc. balsų. Socdemų kandidatas rinkimus laimėjo 526 balsų persvara.

Nepaisant R. Duchnevičiaus pergalės, LLRA-KŠS turės daugumą savivaldybės taryboje.

Partija prieš dvi savaites joje iškovojo 18 iš 31 mandato. Socialdemokratai gavo septynis mandatus, Centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) – šešis.

Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

OK

Bet ką šitas vaikigalis gero padarys?

Oop

Man atrodo, po tokių rinkimų, pats tas, palikt šaly))))))) * iš Lietuvos ir taip visą Europą, anekdotus pasakoja, bet dabar, su tokias merais, atėjo pize, kad šitas, kad tas benausys......

Oop

Kokia pavardė, toks ir meras)))) * * dabar visi užduchnevečim šude, tik dar giliau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS