Vilniaus savivaldybė išdavė leidimą A. Navicko profesinės sąjungos mitingams | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ IŠDAVĖ LEIDIMĄ A. NAVICKO PROFESINĖS SĄJUNGOS MITINGAMS

Vilniaus savivaldybė pirmadienį išdavė leidimą Lietuvos švietimo darbuotojų profesinei sąjungai (LŠDPS), vadovaujamai Andriaus Navicko, rengti mėnesio trukmės pedagogų mitingus.

Apie tai BNS pirmadienį informavo Vilniaus savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Penktadienį savivaldybė ir LŠDPS sutarė, kad mitingai vyks prie Vyriausybės rūmų V. Kudirkos aikštėje kasdien nuo rugsėjo 29 dienos iki spalio 28 dienos. Juose galės dalyvauti iki 2 tūkst. žmonių.

A. Navickas sakė, kad mitingą organizuoti prie Vyriausybės nuspręsta dėl geresnio apšvietimo, saugumo.

Mitingo metu taip pat planuojamas ėjimas į Vilnių iš įvairių Lietuvos vietų. Pasak profsąjungos vadovo, prie Vyriausybės atvykus mokytojams ir mokiniams bus organizuojamos įvairios diskusijos, edukacinės veiklos, pilietiškumo, dalykinės pamokos.

A. Navickas taip pat pranešė, kad mokytojams bus sudarytos galimybės nakvoti prie Vyriausybės.

Mitingai planuojami LŠDPS keliant reikalavimus, kad pedagogų atlyginimai jau nuo šio rugsėjo būtų didinami 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 proc., klasėse būtų mažinamas mokinių skaičius.

Vyriausybė sako nematanti galimybių didinti mokytojų algas dar šiemet, bet numato tai daryti dviem etapais kitąmet. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas po naujausio derybų etapo praėjusį penktadienį pasiūlė algas kitąmet kelti 21 proc., iš jų 10 proc. augimas būtų nuo rugsėjo, tačiau A. Navickas pirmadienį pranešė, kad šie siūlymai profsąjungos kol kas netenkina.

Rugsėjo viduryje įvyko LŠDPS įspėjamasis streikas.

Streiko galimybės neatmeta ir kita – Lietuvos švietimo ir mokslo – profesinė sąjunga. Jos vadovas Egidijus Milešinas sakė, kad jo vadovaujama profesinė sąjunga pirmadienį svarstys ministro siūlymus ir tuomet pasakys, ar toks didinimas tenkina.

Vyriausybė yra įsipareigojusi, kad kitąmet pedagogų atlyginimai turi pasiekti 130 proc. šalies atlyginimų vidurkio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?klausimėlis

Ar jis kada dirba,ar vien streikus organizuoja ir laipioja per langus?

Labai stengiasi

Labai nori į seimą, labai nori būti švietimo ministru. SD partijos provokatorius su kremliaus dvoku. Blinkevičiūtės favoritas. Fizrukas nieam nereikalingas, o kaip profsąjungos lyderis atrodo ne su treningais ir basketėmis, o su kosciumu.ir lakierkomis. putinas džiaugiasi Blinkevičiūtės provokacija.

Romas

iš "viršaus" lyg ir nieko berniukas..., bet vidinė konstrukcija apgailėtina tuščiaviduris.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS