Vilniaus savivaldybė lauko klasėms skirs 0,5 mln. eurų | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ LAUKO KLASĖMS SKIRS 0,5 MLN. EURŲ

Praėjusiais metais startavusiam lauko klasių projektui 2023-aisiais sostinės savivaldybė skirs 500 tūkst. eurų, mieste jų bus dvigubai daugiau.

Kaip trečiadienį pranešė savivaldybė, viena mokykla šiemet gali teikti vieną paraišką, maksimali vienam projektui skiriama suma sieks 18 tūkst. eurų.

Už skiriamą finansavimą mokykla gali įsirengti suoliukų, lengvai pastatomų sulankstomų pavėsinių ar kupolą. Lauko klasės gali būti atviros ar uždaros, apsaugotos nuo prastų oro sąlygų, gali turėti vėdinimo ir šildymo sistemą. Tokias lauko klases mokyklos gali naudoti visus metus.

„Mokykla mums – ne tik apie teoriją ir pažymius, bet ir apie įdomią, kūrybišką ir motyvuojančią aplinką mokytis. Nuolat kviečiame ugdymo įstaigas į mokymo procesą žvelgti kūrybiškai“, – pranešime cituojamas Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

„Džiaugiuosi, kad talentų ugdymui Vilnius kuria vis daugiau priemonių – vos prieš savaitę atvėrėme platformą „Vilnius yra mokykla“, leidžiančią pamokoms vykti įvairiose sostinės erdvėse, o šis projektas pamokas iš tradicinių kabinetų perkelti po atviru dangumi leis dvigubai daugiau mokyklų“, – pažymi jis.

Anot savivaldybės, 2022 metais pirmą kartą paskelbtame lauko klasių projekte panoro dalyvauti 50 mokyklų, buvo įrengtos 35 lauko klasės. Projektui tuomet skirti 460 tūkst. eurų.

Savivaldybė pažymi, jog lauko klasių įrengimo projektų konkurse dalyvauti gali Vilniaus savivaldybei pavaldžios bendrojo ugdymo įstaigos. Prašymai ir visi reikalingi dokumentai konkursui turi būti pateikti iki kovo 1 dienos.

GALERIJA

  • Vilniaus savivaldybė lauko klasėms skirs 0,5 mln. eurų
  • Vilniaus savivaldybė lauko klasėms skirs 0,5 mln. eurų
Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tik

nesąmonėm užsiiminėja Š.Nei vieno darželio nepasugebėjo pastatyti, nei vieno rimto darbelio .Tik šaligatviai ir siaurinamos gatvsė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS