Vilniaus stadiono statybos: R. Šimašius gavo S. Skvernelio pažadą | KaunoDiena.lt

VILNIAUS STADIONO STATYBOS: R. ŠIMAŠIUS GAVO S. SKVERNELIO PAŽADĄ

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį davė pažadą Vilniaus merui Remigijui Šimašiui, kad nacionalinio stadiono komplekso projektas bus tęsiamas, o rizikos dėl Europos Sąjungos finansavimo bus suvaldytos.

„Premjeras informavo merą, kad projektas tęsiamas ir rizikos dėl Europos Sąjungos lėšų panaudojimo bus suvaldytos“, – BNS teigė S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius po pokalbio su S. Skverneliu BNS sako sutaręs dėl esminės žinios, kad „stadionas tikrai bus“, tačiau sutarta ieškoti alternatyvų Europos Sąjungos finansavimo šaltiniui.

„Europinio finansavimo reikalus sutarėme sudėlioti taip, kad visi būtų ramūs, kad jokių rizikų nebūtų. Mano supratimu, nėra jokios rizikos įgyvendinti projektą, bet Vyriausybės atskiriems nariams klausimų kyla, tai yra tikimybė, kad galbūt europinis finansavimas bus perdėliotas: bus didesnis europinio finansavimo intensyvumas kituose savivaldybės projektuose, šis projektas bus finansuojamas kitais būdais“, – BNS po pokalbio su premjeru sakė R. Šimašius.

Premjeras informavo merą, kad projektas tęsiamas ir rizikos dėl Europos Sąjungos lėšų panaudojimo bus suvaldytos.

Kompleksą su stadionu Šeškinėje ketinama statyti už mažiausiai 79,9 mln. eurų. Anksčiau planuota, kad projekte 36,5 mln. investuos valstybė, 33,5 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos parama, dar 2,96 mln. eurų skirs Vilniaus miesto savivaldybė. Sutartį ketinama pasirašyti su koncerno „Icor“ valdoma bendrove „Axis Industries“.

Svarstoma, kad galutinė sutarties suma gali išaugti dar 8,6 mln. eurų – tiek kainuotų ankstesniame susitarime nenumatyta hibridinė stadiono danga ir kiti pakeitimai.

R. Šimašius sako, kad svarstoma galimybė padidinus ES finansavimą kituose projektuose Vilniaus savivaldybei prie stadiono prisidėti didesne dalimi būtent iš savo biudžeto.

Iš konkurso pašalintas antrasis dalyvis įmonė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ siekia laikinai stabdyti procedūras, teismas dėl to turėtų pasisakyti pirmadienį.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

GALERIJA

  • Vilniaus stadiono statybos: R. Šimašius gavo S. Skvernelio pažadą
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arturas

Kam tas stadionas geriau kokiose pinduriskese nauja krepsinio hale pastatit

Senis

Apklausą darėt? Žmonių nuomone domėjotės? Už-prieš susumavote? Alternatyvą pateikėte? Prieš mesdami šitiek mln. apklauskite žmones, galvojat NEVERTA?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS