Vilniuje – nemokamos sąmoningo kvėpavimo treniruotės | KaunoDiena.lt

VILNIUJE – NEMOKAMOS SĄMONINGO KVĖPAVIMO TRENIRUOTĖS

Kaip gyveni, taip ir kvėpuoji, o kaip kvėpuoji, taip ir gyveni. Tokią seną tiesą primena rebeferiais prisistatantys sąmoningo kvėpavimo instruktoriai. Sostinės Vingio parke trečiadienio vakarais jie rengia nemokamas tokio kvėpavimo pamokas.

Sąmoningo kvėpavimo instruktorė Šarūnė Lynikaitė sąmoningą kvėpavimą atrado prieš trejus metus. Juokiasi, kad tai buvo laikais, kai dar normaliai dirbo „normalų“ – tai yra, kupiną streso ir įtampos – darbą. Šiandien ji džiaugiasi esanti gerokai laimingesnė ir sveikesnė, o tam esą padėjo visame pasaulyje garsių kvėpavimo instruktorių pamokos, kuriose suprato būtinybę įsiklausyti į kūno siunčiamus signalus, išmoko atsipalaiduoti, paleisti varginančias mintis ir paprasčiausiai labiau vertinti save. Visa tai moteris atrado tiesiog ėmusi sekti ir kontroliuoti savo kvėpavimą, į kurį iki tol, kaip ir daugelis, paprasčiausiai nekreipė dėmesio.

Šarūnė teigia, kad praktikuojant sąmoningą kvėpavimą gerėja ne tik paties kvėpavimo kokybė, bet ir stiprėja atsparumas peršalimo ligoms bei stresui, gerėja žmogaus emocinė būklė ir miego kokybė, atmintis ir koncentracija bei pailsi protas. Tokio kvėpavimo poveikį savijautai ir inspiruotus pokyčius gyvenime akcentuoja ir į Šarūnės pamokas besirenkantys vilniečiai. Vieni kvėpavimo pratimus atrado jau seniai, kiti skaičiuoja dar tik pirmas praktikavimo savaites, bet naudą sako jau pajutę.

Daugiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS