Vilniuje šiemet jau parduota daugiau naujų butų nei per visus 2018 metus | KaunoDiena.lt

VILNIUJE ŠIEMET JAU PARDUOTA DAUGIAU NAUJŲ BUTŲ NEI PER VISUS 2018 METUS

Per devynis šių metų mėnesius nekilnojamojo turto (NT) plėtotojai sostinėje jau pardavė 4189 naujos statybos butus – tai daugiau nei per visus 2018 m., kai parduoti 3929 butai.

Palyginti su tokiu pačiu laikotarpiu pernai, rinkoje butų šiemet parduota 49 proc. daugiau, skaičiuoja bendrovės „Hanner“ analitikai, remdamiesi NT plėtros bendrovių viešai skelbiama informacija apie projektus.

„Metų pradžioje smarkiai sujudusi rinka ir toliau išlieka aktyvi, nors didžiausias pikas, kai pavasarį kai kurių mėnesių augimas siekė 80 proc., jau, panašu, praėjo. Plėtotojai taip pat nemiega – vien per rugsėjį rinkai pasiūlė 571 butą naujuose projektuose ar etapuose, tai 120 butų daugiau, nei buvo parduota per rugsėjį. Tai, kad rinkos žaidėjai gali greitai reaguoti į padidėjusią pasiūlą, lemia ir pakankamai stabilias kainas, kurių augimas tikrai nėra toks spartus, kaip pardavimų skaičiaus“, – pranešime cituojamas „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Per rugsėjį plėtotojai Vilniuje pardavė 451 butą, tai 27 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Bendrai per devynis šių metų mėnesius plėtotojai pasiūlė rinkai 4062 butus, 3 proc. mažiau, nei jų buvo nupirkta per tą patį laikotarpį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

D?? kas pirko? negi grize emigrantai greiciau kokie uzsienio spekuliantai zydu kilmes mato javsionistusi is valdininku veiklos nes ne savus globoja o svetimus tokia tai demonpolitika varoma tautos nutautinimas ne su ruso bet jav sionistu.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS