Atliko dešimtis kratų: įmonės įtariamos nuslėpusios 1,4 mln. eurų | KaunoDiena.lt

ATLIKO DEŠIMTIS KRATŲ: ĮMONĖS ĮTARIAMOS NUSLĖPUSIOS 1,4 MLN. EURŲ

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) skelbia atliekanti tyrimą dėl, įtariama, neskaidrią prekybą mėsos produktais Vilniuje ir Vilniaus apskrityje.

Kaip ketvirtadienį pranešė FNTT, keturių sostinėje registruotų įmonių vadovai ir akcininkai nuo 2014 metų gegužės iki 2020 metų sausio į apskaitą galimai neįtraukė, nedeklaravo pardavimų iš viso už daugiau nei 1,4 mln. eurų.

Įtariama, kad tokiu būdu žala valstybės biudžetui siekia daugiau nei pusę milijono eurų: 295 tūkst. eurų pridėtinės vertės ir ne mažiau kaip 211 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą ketvirtadienį atlikta 20 kratų Vilniaus mieste ir rajone esančiuose įtariamųjų namuose, darbo vietose  taip pat Nemenčinėje įsikūrusiame mėsos gamybos ceche.

Paimti tyrimui reikšmingi dokumentai, kompiuteriai, mobilieji telefonai, neapskaityti grynieji pinigai.

„Viena iš įmonės darbuotojų iš pradžių trukdė atlikti kratą, o pareigūnus įsileisti į įmonės teritoriją sutiko tik pastariesiems į pagalbą pasitelkus gaisrininkus bei įspėjus, kad jeigu nebus įleisti į patalpas, jie bus priversti išlaužti duris“, – rašoma FNTT pranešime.

Bylos duomenimis, mėsos ceche Nemenčinėje vienos iš tyrime minimų bendrovių vadovo nurodymu įmonės darbuotoja, klastodama dokumentus, atsiskaitydavo su tiekėjais grynaisiais pinigais, neįtrauktais į bendrovės buhalterinę apskaitą.

„Nelegaliai įdarbintas vairuotojas vadovų nurodymu išvežiodavo iš sandėlio mėsos produkciją po prekybos taškus visame mieste ir apskrityje, ir iš ten surinkdavo grynuosius pinigus, kurie taip pat galimai nebūdavo įtraukiami į bendrovės buhalterinę apskaitą“, – teigia FNTT.

Kratų metų taip pat rasti nedideli kiekiai žalios mėsos. Keletas pardavimui parengtų produkcijos dėžių perduota tirti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams, kurie, nustatę ceche įvairių higienos normų pažeidimų, įmonės veiklą sustabdė.

Viename iš patikrintų prekybos taškų Šalčininkų rajone buvo prekiaujama ne vien mėsa, bet ir baltarusiškomis cigaretėmis be banderolių, rūkalai per kratas konfiskuoti.

Šiuo metu tyrimas tęsiamas. FNTT ir toliau stebi įmones, teikiančias panašias paslaugas.

Už neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimą, dalyvaujant organizuotoje grupėje, griežčiausia numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

GALERIJA

  • Atliko dešimtis kratų: įmonės įtariamos nuslėpusios 1,4 mln. eurų
  • Atliko dešimtis kratų: įmonės įtariamos nuslėpusios 1,4 mln. eurų
  • Atliko dešimtis kratų: įmonės įtariamos nuslėpusios 1,4 mln. eurų
  • Atliko dešimtis kratų: įmonės įtariamos nuslėpusios 1,4 mln. eurų
FNTT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jau isigalejusi tokia tvarka

nemanau,kad tai tik vienas toks objektas.Privacios parduotuves susiveza mesos produktus be jokiu dokumentu.O KA RANDA TAI PRIKLAUSO NUO TIKRINTOJO. o turgeliuose tai tikrai ne visi duoda kvita,tik ratas kuris.O kad cigones neleidzia ramiai praeiti tai niekas nemato ir niekam nerupi ko jos prie turgu ten susirinkusios.Pasiuskit moteris policininkes- sugraibys bureli cigoniu didmiesciuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS