Automobilių pardavėjas „pamiršo“ sumokėti 2 mln. eurų mokesčių | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIŲ PARDAVĖJAS „PAMIRŠO“ SUMOKĖTI 2 MLN. EURŲ MOKESČIŲ

  • 0

Generalinės prokuratūros prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai išaiškino Vilniuje gyvenančio verslininko sukurtą šešėlinį verslą naudotais automobiliais ir baudžiamąją bylą perdavė Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Įtariama, kad į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 2,4 mln. eurų PVM. Kaltinimai dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine veikla, neteisėta juridinio asmens veikla pareikšti N. S. ir juridiniam asmeniui - Estijoje registruotai įmonei „N“.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis N. S. Estijoje įregistravo kelias įmones, kurios vertėsi prekyba naudotais automobiliais Lietuvoje, tačiau Valstybinei mokesčių inspekcijai pranešti apie Lietuvoje vykdomą veiklą, gautas pajamas ir mokėtinus mokesčius jis „pamiršo“.

Verslininkas kartu su dar keliais draugais įvairiuose Vokietijos, Italijos ir Belgijos naudotų automobilių aukcionuose pirkdavo naudotus geros kokybės automobilius, daugiausia „Volkswagen“ ir „Audi“ markių, ir atgabendavo juos į Lietuvą. Automobilius pardavinėjo fiziniams ir juridiniams asmenims Gariūnų turgavietėje bei kitose Vilniuje esančiose automobilių ekspozicijos aikštelėse. Trijulė per kelerius metus pardavė 899 automobilius už daugiau kaip 14 mln. Eur. Dėl nesumokėto PVM valstybei padaryta didelė žala - daugiau nei 2,4 mln. Eur. Civilinį ieškinį minėtai sumai šioje byloje pareiškė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Ikiteisminį tyrimą atliko FNTT pareigūnai, tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai.

Atliekant tyrimą buvo apklausta per 150 liudytojų, išsiųsti teisinės pagalbos prašymai į užsienio šalis, gautos specialistų išvados, atlikti kiti procesiniai veiksmai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą prokuroro sprendimu buvo išskirti trys tyrimai. Dvi baudžiamosios bylos jau išnagrinėtos teismuose, kaltinamojo N. S. „pagalbininkai“ nubausti baudžiamaisiais įsakymais.

N. S. jau buvo teistas anksčiau PVM grobstymo byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS