Bus teisiami iš prostitucija užsiimančių moterų pasipelnyti siekę ir jas apiplėšę vyrai | KaunoDiena.lt

BUS TEISIAMI IŠ PROSTITUCIJA UŽSIIMANČIŲ MOTERŲ PASIPELNYTI SIEKĘ IR JAS APIPLĖŠĘ VYRAI

  • 5

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje vienas užsienietis ir vienas Lietuvos pilietis kaltinami turto prievartavimu iš prostitucija užsiimančių moterų bei plėšimu.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad kaltinamieji – 40 metų užsienietis O. B. ir 26-erių Lietuvos pilietis A. Z., anksčiau ne kartą teistas už vagystes bei nežymų sveikatos sutrikdymą, siekdami pasipelnyti iš seksualines paslaugas teikiančių moterų, jų ieškodavo skelbimų portaluose.

Bylos duomenimis, apsimetę klientais, jie įsibraudavo į iš užsienio šalių atvykusių moterų nuomojamus butus, grasindami panaudoti fizinį smurtą bei jį panaudodami, reikalaudavo, kad moterys jiems kas savaitę mokėtų dalį savo uždirbamų pinigų, o butuose rastus pinigus vyrai pagrobdavo. Nuo kaltinamųjų nukentėjo trys moterys, jos bendrai prarado 2200 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus policijos kriminalistai, organizavo Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Pasak prokuratūros, užsienio valstybės pilietis teismo nuosprendžio laukia suimtas, jo bendrininkui šiuo metu skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės. Griežčiausia jiems gresianti bausmė – areštas arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

O qrvos jau niekuo nekaltos, tik vargšės aukos ? Tai ko nelegalizuojat šitos "profesijos "? Ko laukiat ? Galėtų kaip išsigimusioj Olandijoj vitrinose save siūlyti....

Anonimas

Kada prostitutes pradės teisti už vengimą mokėti mokesčius? Už nelegalią veiklą užsenietes neturint darbo leidimo Lietuvoje deportuoti iš šalies?

Kinziulis

Greičiau legalizuotu prostitucija ir nauda butu žmones ir valsybei.O dabar vien kreminalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS