Buvusiam Seimo nariui teismas atsisakė taikyti laidavimą | KaunoDiena.lt

BUVUSIAM SEIMO NARIUI TEISMAS ATSISAKĖ TAIKYTI LAIDAVIMĄ

Vilniaus apygardos teismas atsisakė taikyti laidavimą neblaiviam vairavusiam buvusiam Seimo nariui Gintautui Mikolaičiui.

Tokiu būdu jam nepavyks išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Dabar G. Mikolaitis eina Raseinių rajono savivaldybės tarybos nario pareigas. Po ketvirtadienį paskelbto apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) turėtų nutraukti jo įgaliojimus.

Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Liudvinavičienė BNS sakė, kad sausį Vilniaus miesto apylinkės teismui priimant nuosprendį G. Mikolaitis kaip kandidatas turėjo imunitetą nuo baudžiamojo persekiojimo, be VRK  leidimo jis negalėjo būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Turėdamas imunitetą, G. Mikolaitis šios informacijos nepaviešino ir leidosi nuteisiamas.

Paaiškėjus tokioms aplinkybėms, Vilniaus apygardos teismas bylą išnagrinėjo iš naujo, taip pat išnagrinėjo nuteistojo skundą dėl paskelbto nuosprendžio.

Apeliaciniu skundu G. Mikolaičio gynėjas prašė atleisti jo klientą nuo atsakomybės taikant laidavimą.

„Nepaisant to, kad G. Mikolaitis atitinka visas formalias sąlygas, teismas nemano, kad jis yra tas asmuo, kuris ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų“, – BNS sakė teisėja V. Liudvinavičienė.

„Nors pusė bylos yra teigiamos medžiagos apie žmogų, jis anksčiau baustas administracine tvarka, pastarasis pažeidimas padarytas šiurkščiomis aplinkybėmis – esant daugiau nei 2 promilių girtumui, jis atsitrenkė į kitą mašiną ir pabėgo iš įvykio vietos. Teismas mano, kad tai pavojingesnė situacija nei kitos. Teismas atkreipė dėmesį, būdamas kandidatu į Raseinių savivaldybės tarybos narius, jis šios informacijos nepaviešino nei prieš rinkėjus, nei prieš teisėjus. Visa tai neleido kolegijai taikyti laidavimo, todėl jis yra nuteistas“, – teigė teisėja.

Pritaikius laidavimą G. Mikolaičio byla būtų nutraukta, jis būtų laikomas neteistu.

Sausio 22 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas G. Mikolaičiui už vairavimą neblaiviam antradienį skyrė 3 tūkst. eurų baudą, jam taip pat dvejiems metams atimta teisė vairuoti.

Iš buvusio parlamentaro dar nuspręsta išieškoti 4 tūkst. eurų siekiančią automobilio vertę.

Pernai lapkričio 3 dienos rytą policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad sostinės Ozo gatvėje esančioje prekybos centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje „Volvo“ automobilio vairuotojas galbūt apgadino kitą automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus policijos pareigūnai automobilį „Volvo“ pastebėjo toje pačioje Ozo gatvėje esančio sporto klubo „Impuls“ stovėjimo aikštelėje.

Prie automobilio vairo sėdėjo nuo alkoholio apsvaigęs vyras. Paaiškėjo, kad tai G. Mikolaitis. Jo kraujyje nustatyta 2,14 promilės alkoholio koncentracija.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės, numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Vairuotojui surašytas ir administracinio nusižengimo protokolas dėl eismo įvykio sukėlimo ir pasišalinimo iš įvykio vietos.

Dėl pomėgio alkoholiui buvęs Seimo narys buvo pagarsėjęs jau anksčiau – 2008 metų balandį Socialdemokratų partijos frakcijos narys neblaivus buvo Seime.

2006 metais G. Mikolaitis padarė avariją Raseinių rajone, pabėgo iš įvykio vietos ir pas teisėsaugininkus pasirodė tik rytojaus dieną. Teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad tuometinis Seimo narys avariją padarė neblaivus, nors būta tokių įtarimų.

Neseniai Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė, kad atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovėje „Raseinių vandenys“, buvo sulaikyti penki asmenis.

Dėl galimo kyšininkavimo ir svetimo turto iššvaistymo buvo sulaikytas „Raseinių vandenų“ direktorius Stanislovas Bartkus, o įtariant padėjimu iššvaistyti turtą sulaikytas direktoriaus pavaduotojas strateginiam planavimui, buvęs parlamentaras G. Mikolaitis.

Šios bylos tyrimas vyksta toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS