Ekspertai patvirtino: Neryje rasto M. Davidonio mirtis nebuvo smurtinė | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI PATVIRTINO: NERYJE RASTO M. DAVIDONIO MIRTIS NEBUVO SMURTINĖ

Galutinės teismo medicinos ekspertų išvados patvirtino, kad šių metų pradžioje dingęs ir vėliau Neryje negyvas rastas 15-metis Mykolas Davidonis prieš mirtį nepatyrė smurto.

„Smurto žymių nerasta. Tokių duomenų, kad būtų padaryta nusikalstama veika, šiai dienai neturime“, – BNS antradienį sakė ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Jurgita Jasiūnienė.

Gavus galutines teismo medicinos ekspertų išvadas, prokuratūra kitą savaitę ketina priimti sprendimą ikiteisminiame tyrime dėl paauglio mirties priežasties. Iki tol buvo pateiktos tik pirminės išvados.

Vasario pradžioje dingus jaunuoliui, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jo paieškos, gegužę radus jo kūną Neryje, buvo pradėtas ir ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Be šių išvadų negalėjome baigti tyrimo“, – BNS sakė prokurorė J. Jasiūnienė.

Priimdami nutarimą tyrime dėl mirties priežasties nustatymo, pareigūnai vertina įvykio vietos apžiūros duomenis, vaizdo įrašus, specialistų ir liudytojų išvadas.

Paauglio palaikus tyrusiems ekspertams taip pat buvo užduotas klausimas, ar jo organizme būta narkotinių medžiagų, netrukus po įvykio buvo skelbta, kad jaunuolio aplinkoje galėjo būti vartojami narkotikai.

J. Jasiūnienė teigė, kad prokuratūra negali viešinti šių tyrimo duomenų, kadangi mirusysis – nepilnametis.

Į vasario 4 dieną dingusio Mykolo paiešką buvo įsitraukę daugybė žmonių, buvo sukurta speciali grupė feisbuke „Mykolo paieška“.

Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto buvo rasti įvairūs jo daiktai, tarp jų kuprinė striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės. Kelta versija, kad paauglys nuskendo, vaikino Neryje ieškojo narai.

Paskutinį kartą draugai M. Davidonį matė prie Vingio kino teatro. Vėliau nustatyta, kad vaikinas išlipo iš troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Visgi

Tik įdomu - ar sanitarai jam dar dar sėdint psichuškoje priėš jį nesmurtavo?

As

Po teismo pasakys,kad Bartusevicius nekaltas,stai ir tirimas,kur galima per kelias savaites,o tiria metais

tai

greiciau exklonai loja pagal svab programa pppz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS