Prezidentūrą pašiurpinęs vyras pasiųstas už grotų | KaunoDiena.lt

PREZIDENTŪRĄ PAŠIURPINĘS VYRAS PASIŲSTAS UŽ GROTŲ

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienio rytą patenkino prokuratūros prašymą trims mėnesiams suimti vyrą, kuris trečiadienį grasino prie Prezidentūros sukelti sprogimą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienio rytą patenkino prokuratūros prašymą trims mėnesiams suimti vyrą, kuris trečiadienį grasino prie Prezidentūros sukelti sprogimą.

Vilniaus policijos teigimu, sulaikytas vyras yra psichiškai nestabilus, jo reikalavimai buvo labai migloti ir nesusiję nei politika.

Prokuroras Linas Kuprusevičius žurnalistams sakė, kad įtariamojo elgesys jam kelia abejonių, kitą savaitę jis kreipsis dėl įtariamojo medicininės ekspertizės. Vyrui pareikšti įtarimai dėl ketinimo įvykdyti teroristinį nusikaltimą. Prokuroras pažymėjo, kad pareikštas įtarimas yra pirminis ir tyrimo metu gali keistis.

„Būdamas laisvėje gali daryti naujas nusikalstamas veikas, tai yra įvykdyti grasinimus, kuriais jia yra įtariamas. Jis aiškina motyvus, tačiau jie yra gana prieštaringi, todėl šiai dienai nenorėčiau jų išskirti, tai yra tyrimo dalykas“, - sakė prokuroras.

Vedamas į teismo salę, vyriškis žurnalistams teigė, kad taip elgtis prie Prezidentūros jį vertė banditai. Vyras posėdyje sutiko su prokuroro jam siūloma kardomąja priemone ir suėmimui neprieštaravo. Posėdyje dalyvavo valstybės skirta advokatė.

Vyro lagamine, kurį jis trečiadienį atsinešė prie Prezidentūros, sprogmenų nerasta, jame buvo tušti buteliai. Įtariamasis buvo sulaikytas panaudojus elektrošoką.

Policija ikiteisminį tyrimą atlieka dėl pasikėsinimo atlikti teroro aktą.

Dėl vyro skelbtų grasinimų policija trečiadienio popietę buvo aptvėrusi teritoriją aplink Prezidentūrą Vilniaus centre, jos darbuotojai pareigūnų raginimu paliko darbo vietas. Kai buvo gautas pranešimas, prezidentė buvo išvykusi iš Prezidentūros, sakė jos atstovė spaudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS