Šalčininkuose muitininkai sulaikė 3,5 mln. eurų vertės rūkalų kontrabandą | KaunoDiena.lt

ŠALČININKUOSE MUITININKAI SULAIKĖ 3,5 MLN. EURŲ VERTĖS RŪKALŲ KONTRABANDĄ

  • 0

Šalčininkuose muitininkai sulaikė Baltarusijos piliečio 3,5 mln. eurų vertės gabentą rūkalų kontrabandą, kuri buvo pridengta hidroizoliacijos kroviniu.

Kaip šeštadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, baigta skaičiuoti dar praėjusį sekmadienį Šalčininkų kelio poste Lietuvos muitinės pareigūnų sulaikyta didelė nelegalių rūkalų siunta.

Pasak muitinės atstovų, rugpjūčio 6 dieną, apie 11 va. sustabdžius iš Baltarusijos į Šalčininkų kelio postą įvažiavusį vilkiką „Daf“, jį vairavęs Baltarusijos pilietis muitininkams deklaravo, jog ketina tranzitu per Lietuvą į Lenkiją gabenti 20 tonų baltarusiškos hidroizoliacinės medžiagos.

Pareigūnams detaliai patikrinus vilkiką, paaiškėjo, kad maišais su hidroizoliacine medžiaga teužkrautas vien puspriekabės galas, o visa likusi dalis – pilna dėžių su baltarusiškomis rūkalais. Vairuotojas sulaikytas.

Iš viso rastos 1783 tokios dėžės, arba 891 500 cigarečių baltarusiškomis banderolėmis: „Fest“ „NZ Gold“, „Minsk Capital QS“, „Dove Platinum“, „Queen Menthol“ ir kitomis.

Rūkalų vertė su valstybei privalomais sumokėti mokesčiais – 3,56 mln. eurų.

Pasak muitinės, sulaikymas patvirtina pastarojo meto kontrabandos tendenciją, kad rūkalus pradėta gabenti itin stambiomis siuntomis.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojui po sulaikymo skirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir piniginis užstatas. Pažeidėjui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS