Pabėgęs verslininko žudikas – vėl už grotų, prižiūrėtojams svyla padai | KaunoDiena.lt

PABĖGĘS VERSLININKO ŽUDIKAS – VĖL UŽ GROTŲ, PRIŽIŪRĖTOJAMS SVYLA PADAI

  • 21

Sekmadienio paryčiais iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės buvo pabėgęs už klaipėdiečio verslininko nužudymą ir ginklų pagrobimą nuteistas Marius Jonkus. Po keturias valandas trukusių paieškų pavojingas nusikaltėlis buvo sučiuptas.

Blokuotas įvažiavimas į Kauną

Policijos departamento duomenimis, bėglys sulaikytas Vilniuje, Lukesčių g. namo kieme. Pamatęs pareigūnus, jis bandė bėgti, tačiau buvo sugautas.

Kaip BNS sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, nuteistasis iš ligoninės Lazdynų mikrorajone pabėgo apie 4 val. ryto. Ten jį saugojo Kalėjimų departamento pareigūnai.

„Buvo iš karto įvestas specialus policijos planas „Sulaikymas“, pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, blokuojami išvažiavimai iš Vilniaus, pasitelkti kinologai, tarnybiniai šunys užuodė jo kvapą, pareigūnams nurodė jo judėjimo kryptį“, – sakė R.Matonis.

Anot R.Matonio, buvo gauta informacijos, kad bėglys gali judėti link Kauno, tad prie operacijos prisijungė ir Kauno policijos pareigūnai. Buvo blokuotas įvažiavimas į Kauno miestą.

„Didžiausios policijos pajėgos buvo sutelktos Lazdynų mikrorajone, kur vėliau, apie 8 val. ryto, Lūkesčių gatvės privataus namo kieme bėglys ir buvo sulaikytas. (...) Per sulaikymo operaciją žmonės nenukentėjo, sulaikytas asmuo pristatytas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą“, – skelbia Policijos departamentas.

Dėl pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas

„Policijos pareigūnai dar kartą įrodė, kad sugeba operatyviai susitelkti ir atlikti jiems pavestą darbą. Taip pat puikiai suveikė tarpžinybinis bendradarbiavimas, operatyviai gavome informaciją iš Kalėjimų departamento, nedelsiant pasitelkėme Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus”, ­ – teigė policijos vadovas Linas Pernavas.

Kalėjimų departamento patarėja Karolina Frolovienė BNS sekmadienį sakė, jog Kalėjimų departamentas dėl įvykio taip pat pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl pareigų vykdymo.

„Sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo būtent dėl pareigūnų veiksmų. Tai paaiškės po visų apklausų ir informacijos, gautos aiškinantis visas įvykio aplinkybes“, – sakė K.Frolovienė.

Anot jos, nuteistasis M.Jonkus jam skirtą bausmę atliko Vilniaus pataisos namuose.

„Šeštadienį  11 val. nuteistasis iš Vilniaus pataisos namų dėl ūmaus sveikatos pablogėjimo nuvežtas tiesiai į Lazdynų ligoninę. 18 val. nuteistojo saugojimo postą perėmė Laisvės atėmimo vietų ligoninės pareigūnai, prieš tai jį saugojo Vilniaus pataisos namų pareigūnai, ir 4 val. ryto nuteistasis pabėgo. Taigi Lazdynų ligoninėje jis gulėjo nepilną parą iki pabėgimo“, – aiškinoK.Frolovienė.

Nuteistąjį Vilniaus universitetinėje ligoninėje Lazdynuose saugojo du Laisvės atėmimo vietų ligoninės pareigūnai – prižiūrėtojas ir vyresnysis prižiūrėtojas.

Apie nuteistojo pabėgimą iš ligoninės policijai pranešė M.Jonkų saugoję prižiūrėtojai. Jie šiuo metu yra apklausiami.

Nušovė Klaipėdos verslininką

Klaipėdos apygardos teismas praėjusių metų spalį 27 metų M. Jonkų pripažino kaltu dėl verslininko Vilmanto Dundulio nužudymo, šaunamojo ginklo, šaudmenų pagrobimo bei neteisėto jų nešiojimo. Vyrui skirta 18 metų laisvės atėmimo bausmė.

Byloje nustatyta, kad pernai vasario mėnesį M.Jonkus atvyko į butą Klaipėdoje, kuriame gyveno V. Dundulis. Vyrai buvo susitarę pasikalbėti dėl šaunamojo ginklo pardavimo.

Nuteistasis, apžiūrinėdamas verslininko pistoletą, siekė jį pagrobti, todėl šiuo ginklu šovė į kambaryje buvusį V. Dundulį. Nuo patirto sužalojimo verslininkas mirė įvykio vietoje.

Po šūvio M. Jonkus pagrobė pistoletą, taip pat 13 šovinių, dvi pistoleto dėtuves bei ginklo priežiūros priemonių dėžutę. Pagrobtų daiktų vertė siekė 400 eurų. Vėliau pistoletą ir šovinius pavojingas nusikaltėlis be leidimo nešiojo Klaipėdos mieste, kol po dviejų dienų buvo sučiuptas antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų.

Teismas konstatavo, kad M. Jonkus tyčia šovė į verslininką V. Dundulį.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Silvija

Man jo irgi kažkaip gaila.

na,o

man to nusikaltėlio pagailo...gal ir tiems pareigūnams taip pat.Jis nedangsto veido,gavo maksimalią bausmę,o su verslininku matomai suvedė saskaitas.Verslininkas kažin ar užsiėme skaidriu verslu?

Kitaip

Na, kai su automatu sugavo - tai nekurių reitingai pakilo, o dabar, matyt, neginkluotas ir niekam neparūpo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS