Savivaldybės lėšų grobstymas neliko nepastebėtas | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖS LĖŠŲ GROBSTYMAS NELIKO NEPASTEBĖTAS

  • 0

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, grobstant Vilniaus miesto savivaldybės lėšas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2016 m. kovo mėnesį pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pareiškimą dėl VšĮ "Ž.P" atsakingų asmenų, kurie galimai apgaule savo naudai įgijo Savivaldybės biudžeto lėšas, skirtas šiai įstaigai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintos Mėnesinio mokesčio kompensavimo už ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų išlaikymą ir priežiūrą Vilniaus miesto nevalstybinėse švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, tvarkos aprašą, reglamentuojantį, kad „Mokestis už ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų išlaikymą ir priežiūrą Vilniaus miesto nevalstybinėse švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas kompensuojamas tik tiems vaikams, kurių vieno iš tėvų (globėjų) ir vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra Savivaldybės teritorijoje. Savivaldybė kompensuoja 100 EUR tėvų (globėjų) mokamo mėnesio mokesčio kiekvienam vaikui, kurio vienas iš tėvų (globėjų) sudarė dvišalį mokymo sutartį su nevalstybine švietimo įstaiga bei trišalį mėnesinio mokesčio kompensavimo sutartį su nevalstybine švietimo įstaiga ir Savivaldybės administracijos direktoriumi ar kitu jo įgaliotu asmeniu.“

D. K., įrašydama žinomai melagingus duomenis (kompensuojamos sumos dydį, kuris 3 700 EUR viršija pagrįstą kompensuojamos sumos dydį bei vaikų, tariamai turinčių teisę į mėnesinio mokesčio išlaidų kompensavimą anketinius duomenis), šiuos, žinomai suklastotus tikrus dokumentus panaudojo nuo 2015 m. rugsėjo mėn. iki 2016 kovo, tvirtinimui ir apmokėjimui pateikdama Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamentui, tokiu būdu suklastojo ir panaudojo tikrus dokumentus, kurių pagrindu nuo 2015-09-23 iki 2016-02-25 į VšĮ „Ž.P.“ sąskaitą banke buvo pervestos Vilniaus miesto savivaldybės administracijos piniginės lėšos, kurių dydis 3 700 EUR viršija VšĮ „Ž.P“ pagrįstą kompensuojamos sumos dydį, tokiu būdu apgaule įgijo svetimą turtą - 3 700 EUR.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS