Slidžiose sostinės gatvėse – daugybė traumų | KaunoDiena.lt

SLIDŽIOSE SOSTINĖS GATVĖSE – DAUGYBĖ TRAUMŲ

Slidžiose Vilniaus gatvėse daugybė žmonių šeštadienį patyrė traumas.

„Labai daug (traumų), statistikos kol kas neturime, nes visi kvietimai dar neužregistruoti. Kviečia į namus, ir į gatves, slidus kelias, labai daug kvietimų“, – BNS sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties budinti gydytoja.

Bendrovės „Grinda“, tvarkančio tik miesto gatves, atstovas Egidijus  Steponavičius BNS sakė, kad gatvės yra pabarstytos. Šeštadienio naktį, 3 val., į gatves buvo išsiųsta dalis techniko, buvo barstoma druska ir smėlis. Ryte buvo išsiųsta papildomai dar 10 mašinų.

„Šią naktį dirbs 34 barstytuvai. Mūsų žmonės dirba intensyviai, ruošiamės nakčiai“, – BNS sakė E. Steponavičius.

Šaligatvius prižiūri kitos savivaldybės samdomos įmonės „Stebulė“ ir „Mano aplinka“.

„Prie stotelių yra palikti smėlio konteineriai, tai miesto reikmėms nupirktas smėlis. Jeigu kiemsargiai nespėja, gyventojai gali naudotis. Bendruomeniški kaimynai gali vieni kitiems padėti“, – mano E. Steponavičius.

Policija skelbia, kad 15 val. duomenimis, keliuose vis dar slidu, Lietuvoje registruoti jau 188 techniniai eismo įvykiai, 19 įskaitinių eismo įvykių.

Lietuvos Automobilių kelių direkcija informuoja, kad šiaurės bei rytų Lietuvoje dėl šlapdribos, vietomis pereinančios į snygį, valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, kai kur padengtos plonu sniego sluoksniu, slidžios.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis yra šlapių kelių ruožų. Rajoninių kelių dangos išlieka slidžios. Vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir siekia iki 200 metrų.

„Vairuotojai, atsižvelgiant į meteorologines sąlygas ir kelio dangos būklę, stenkitės nelenkti kitų transporto priemonių, jei nėra būtinybės, rinkitės saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį“, – ragina kelininkai.

Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šilumos iki 3 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur nedideli krituliai, plikledis. Vietomis rūkas, lijundra. Žemiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

reikia tuoi barstiti ne ruostis Kanadoje zino ,kad bus plikledis prie tai jau beria drusa su smieliu.

...

O kaip q'b ėjos?..

Anonimas

Uz ka pinigus mokam?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS