Statybos bendrovė bandė nuslėpti pusę milijono litų pajamų | KaunoDiena.lt

STATYBOS BENDROVĖ BANDĖ NUSLĖPTI PUSĘ MILIJONO LITŲ PAJAMŲ

  • 1

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nustatė statybos bendrovę, kaip įtariama, neapskaičiusią pusės milijono vertės pajamų už statybos darbus viename populiariausių sostinės prekybos centrų, praneša Vilniaus apskrities VMI.

Statybų bendrove susidomėta po mokestinio tyrimo dėl galbūt nepagrįsto pelno mokesčio mažinimo. Tyrimas atliktas, kai prekybos centrą statęs Turkijos įmonės filialas pateikė prašymą grąžinti 2009 metais susidariusią pelno mokesčio permoką.

Filialas pagal generalinę rangos sutartį įsipareigojo pastatyti Vilniaus prekybos ir pramogų centrą ir statybos darbams atlikti samdė subrangovus. Viena iš didžiausių subrangovių ir buvo minėta statybos įmonė, įsipareigojusi nuvalyti cemento dulkes nuo cementinio pagrindo ir paruošti jį automobilių aikštelių grindiniui montuoti. Ši bendrovė 2009 metais filialui pardavė paslaugų už beveik 2,5 mln. litų.

Vilniaus apskrities VMI specialistai patikrino statybų bendrovės tiekėjus ir buhalterinės apskaitos dokumentus. Pagal atliktų darbų pridėtinės vertės mokesčiu (PVM) sąskaitas faktūras nustatyta, kad bendrovė tiriamuoju laikotarpiu neapskaitė ir nedeklaravo daugiau nei 542 tūkst. litų pajamų ir į valstybės biudžetą nesumokėjo beveik 138 tūkst. litų pardavimo PVM.

VMI nurodymu, bendrovė nustatytus trūkumus ir prieštaravimus pašalino, pateikė patikslintas PVM deklaracijas ir sumokėjo 138 tūkst. Lt PVM.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

linaa

vat kad patikrintu išlaidas, o ne pajamas...Kiekvienoj įmonėj kuri stato(o dauguma tuo pasinaudoja) statybose sėkmingai parplaunamos ant vieno pastato kelių namų (brolių, seserų, ar šiaip juodai pastatytas pardavimui namukas) išlaidos. Statybos nekontroliuojamas pinigų plovimas, tiek uabuose teik valstybinėse įmonėse.O inspektoriai labai net papaerkami.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS